פרופ' רוני מנוס

ראשת תכנית .M.B.A מחקרי (עם תזה) ומרצה בפקולטה למנהל עסקים

אודות

רוני היא פרופסור למימון ומחקרה הוא בתחום המימון במיוחד בהקשר של פיתוח עם דגש על שווקים מתעוררים. בשנים הראשונות היא התעסקה בעיקר בנושא של מימון החברה. לשם דוגמא, ההשפעה של שייכות לקבוצה עסקית על החלטות המימון של החברה, התפקיד של קבוצות עסקיות בהפחתת כשלי שוק בשווקים מתעוררים והסיכונים אליהן השתייכות לקבוצה עסקית חושפת את החברה.  בשנים האחרונות המחקר של רוני ממוקד בעיקר בהשלכות של חוסר נגישות לשירותים פיננסים בשווקים מתעוררים, ובנושא מימון זעיר. דוגמאות כוללות בחינת הביצועים הפיננסים והחברתיים של מוסדות למימון זעיר כמו גם שאלות הקשורות ליזמות מגדרית, גישה לשירותים פיננסים וההשפעה של תרבות על הקשר בין יזמות מגדרית וגישה לשירותים פיננסים בכלל ולשירותי מימון זעיר בפרט.  רוני פרסמה מאמרים, פרקים בספרים וכן ערכה ספרים בתחום זה.

השכלה ומחקר

• השכלה

תואר שלישי (.Ph.D) במימון, University of Birmingham, Birmingham Business School, UK
    Dissertation Title: Capital Structure and Dividend Policy: Evidence from Emerging Markets.
    Thesis Adviser: Professor Victor Murinde
    תואר שני (MPhil) במימון, University of Birmingham, Birmingham Business School, UK
    תואר ראשון (BCom), חשבונאות ומימון, University of Birmingham, Birmingham Business School, UK

• מחקר