דלג לתפריט ראשי דלג לתוכן העמוד דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2)
לרישום ומידע נוסף השאירו פרטים

לימודי תואר ראשון במדעי ההתנהגות

תוכנית התואר הראשון במדעי ההתנהגות פותחת בפני הסטודנטים והסטודנטיות דלת לשלושה תחומים מרתקים, מסקרנים ומפתיעים- פסיכולוגיה, סוציולוגיה ואנתרופולוגיה. התוכנית מספקת כלים שמסייעים להבין את האדם ואת עולמו הנפשי – רגשות, מחשבות, קבלת החלטות והתנהגויות (פסיכולוגיה); ולהבין את החברה, התרבות, הכלכלה והמדינה שבהן אנחנו חיים ועובדים (סוציולוגיה ואנתרופולוגיה). השילוב המעשיר של שלושת תחומי הידע הללו מאפשר להבין את ההוויה האנושית והחברתית באופן מעמיק ומרתק. התאוריות, המושגים והמודלים המרכזיים במדעי החברה וההתנהגות מתמזגים בתוכנית הלימודים ומקבלים מובן, הקשר וחיבור לחיי היום-יום במאה ה-21.

תוכנית הלימודים כוללת חטיבה בניהול ומשאבי אנוש המעניקה ידע מעשי, עשיר וחדשני בתחומים החשובים העוסקים במפגש של אנשים עם עולם העבודה המשתנה. במסגרת קורסי החטיבה, הפרוסים לאורך כל התואר, הסטודנטיות והסטודנטים מקבלים תובנות תאורטיות וידע פרקטי-מקצועי במכלול התכנים של ניהול, משאבי אנוש ופיתוח ארגוני: מוטיבציה, מנהיגות בארגונים, גיוס ומיון, תרבות ארגונית, דיני ויחסי עבודה, ניהול משא ומתן, ניהול עסקי, שיווק ופרסום דיגיטלי, ניהול ידע והדרכה, פיתוח אסטרטגי, ניהול קהילות, הובלת שינויים, חשיבה מערכתית ועוד. בנוסף, נחשפים הסטודנטים והסטודנטיות בתוכנית לאופן בו שילוב היכולות החדשניות של תחום ה- AI במסגרת תחומי ניהול ומשאבי אנוש, צפוי לשנות את אופן העבודה ולשמש מקפצה הן בהיבט המחקרי והן בהיבטים של ניהול אנשים.

קורסי החטיבה מעניקים ידע מקצועי וכלים החיוניים להשתלבות מוצלחת בתפקידי ניהול, פיתוח ארגוני, ומשאבי האנוש בשוק הפרטי, בשירות הציבורי ובמגזר השלישי. הקורסים מציעים חוויה ייחודית של מעורבות אישית ולמידה מעשית הכוללת התנסויות בכיתה ומפגשים עם מרצים-אורחים המאיישים משרות בכירות במשק, וביקורים בחברות היי-טק, ארגונים ציבוריים וארגונים במגזר השלישי.


מעטפת מקצועית ותומכת

את התוכנית מובילים אנשי ונשות סגל אקדמי מצוינים עם רקע מחקרי ומקצועי מגוון – פסיכולוגים קליניים, קוגניטיביים וחברתיים; סוציולוגים שעוסקים באי-שוויון, זהות אתנית, ארגונים, עבודה ורשתות חברתיות; אנתרופולוגים שעוסקים בתרבות פופולארית, בטראומה, חוסן וטיפול; ומומחים מובילים בתחומים של פיתוח ארגוני ומשאבי אנוש. המחויבות העמוקה של אנשי הסגל שלנו והאהבה שלהם לתהליך ההוראה, באה לידי ביטוי במפגשים השונים שלהם עם הסטודנטיות והסטודנטים לאורך התואר כולו.


מה עושים עם זה?

התואר הראשון במדעי ההתנהגות מספק לסטודנטים ולסטודנטיות ידע מגוון וארגז כלים עשיר המאפשרים השתלבות מוצלחת בתפקידים ובתחומים מעניינים ומשמעותיים בשוק הפרטי, בשירות הציבורי, ובמגזר השלישי: פיתוח צוותים, למידה והדרכה, ניהול משאבי אנוש, גיוס והשמה, שיווק ודוברות, ניהול קהילות במרחב הפיזי והדיגיטלי ועוד. כמו כן, בסיום הלימודים פתוחה בפניהם האפשרות להירשם לשורה ארוכה של תוכניות תואר שני ביניהן: ייעוץ ופיתוח ארגוני, פסיכולוגיה של הספורט, מנהל עסקים, עבודה סוציאלית, לימודי משפחה, ייעוץ חינוכי, מדיניות ציבורית ועוד.

תנאי קבלה

קבלה אוטומטית:

-מסלול בגרות: ממוצע בגרות משוקלל מציון 85 ומעלה.
-מסלול בגרות ופסיכומטרי: זכאות לבגרות, ציון פסיכומטרי 580 ומעלה ועמידה בציון המשוקלל (בגרות ופסיכומטרי) הנדרש במוסד.
-תואר ראשון במדעי ההתנהגות לאקדמאים: זכאות לתואר ראשון ממוסד אקדמי המוכר בישראל.
* מועמדים שאינם עומדים בתנאי הקבלה לעיל יכולים להירשם למסלול המכינה (בכפוף לעמידה בתנאי הקבלה למכינות).

*קבלה בתנאים מקלים – מתווה חרבות ברזל: לפרטים נוספים לחצו כאן>>

למה ללמוד אצלנו?

התוכנית מספקת היכרות עם שלושה עולמות תוכן מרתקים: פסיכולוגיה, סוציולוגיה ואנתרופולוגיה
הידע המעמיק וארגז הכלים העשיר מאפשרים לבוגרים ולבוגרות להשתלב בתחומי עיסוק רבים, ו/או להמשיך ללימודי המשך במגוון תוכניות תואר שני
הלימודים בתוכנית כוללים חטיבה בניהול משאבי אנוש, המעניקים כלים חיוניים להשתלבות במגוון תפקידים בתחומי הניהול, הפיתוח הארגוני וניהול משאבי אנוש
התכנים הנלמדים בתוכנית מאפשרים הבנה עמוקה של תהליכים נפשיים-אישיים ושל תהליכים חברתיים ותרבותיים, להם השפעה ישירה על החיים של כל אחת ואחד.

מה תלמדו בתואר?

  • תוכנית לימודים בשילוב AI

    במהלך התואר תלמדו קורסים כגון: פסיכודיאגנוסטיקה בעידן הדיגיטלי, ניהול ופיתוח הדרכה ולמידה ושיווק דיגיטלי ויצירת תוכן ברשתות . בנוסף, תלמדו כיצד שילוב היכולות החדשניות של מדע הנתונים במסגרת תחומי הפסיכולוגיה, ניהול ומשאבי אנוש, צפוי לשנות את אופן העבודה של פסיכולוגים ולשמש מקפצה הן בהיבט המחקרי והן בהיבטים של פיתוח כלים לאבחון, טיפול ומניעה וניהול אנשים.
  • ניהול ומשאבי אנוש

    מטרת החטיבה בניהול ומשאבי אנוש היא להעניק ידע מעשי ועיוני הניתן ליישום במגוון תפקידים של פיתוח וניהול משאבי אנוש בשוק הפרטי, בשירות הציבורי ובמגזר השלישי. התחום והמקצוע של ניהול משאבי אנוש שינו את פניהם בשנים האחרונות.
  • קורסי מיומנויות

    מיומנויות וכישורים אינם מולדים, הם נרכשים. לכן, ולד הלמידה במסגרת קורסים עיוניים וכאלה עוסקים בשיטות מחקר, מקדיש זמן ומשאבים, לפיתוח קורסי מיומנויות: קורסים שהנם חלק אינטגרלי מתכנית הלימודים, ומאפשרים לתרגם את הידע העיוני-אקדמי ל״ארגז כלים״, המקנה לסטודנטים ולסטודנטיות שלנו, מיומנויות אישיות ובין-אישיות, התורמות לפיתוח הזהות האישית והמקצועית שלהם, כא/נשים הנמצאות ונמצאים בראשית דרכם בעולם הבוגר ובשוק העבודה. קורסים אלה, לכן, אינם עוסקים ב"מה" ו"למה", אלא ב"איך": הם מספקים כלים מעשיים למימוש הפוטנציאל האישי והמקצועי הטמון בכל אחד מאיתנו. הנה כמה מהם:
    I Have a Dream - המוטיבציה להגשים - מוטיבציה היא מפתח מרכזי בהצלחות שלנו בכל תחומי החיים, החל מלמידה ועבודה וכלה בקשרים חברתיים ובשמירה על הבריאות שלנו. במסגרת הקורס, הסטודנטים יפתחו את המודעות העצמית שלהם ואת יכולתם לניהול עצמי, ילמדו מושגים בסיסיים מתוך תיאוריות העוסקות במוטיבציה, כיצד ליישם אותם במסגרת ניתוח מקרי מבחן בהם באה לידי ביטוי, חוסר מוטיבציה, הן שלהם עצמם והן של אחרים, וירכשו כלים לקדם את המוטיבציה, זו שלהם עצמם וזו של אחרים.
    SPSS - בקורס זה הסטודנטים לומדים להשתמש בתכנה הסטטיסטית העיקרית המשמשת למחקרים בתחום. מיומנות זו גם באה לידי ביטוי בעריכת הניסויים בסמינרים בשנה ג', וכן בתארים מתקדמים.
    טראומה נפשית – היבטים של חוויה והתמודדות: מעבר ללמידת הגדרות ומאפיינים של טראומה והתמודדות, בקורס זה הסטודנטים רוכשים מיומנויות ויכולת יישום של התערבות "עזרה ראשונה נפשית" במצבי דחק אקוטיים.
    כישורים פסיכולוגיים ומושגים בסיסיים בפסיכותרפיה - בקורס זה הסטודנטים מתנסים בשדה, במסגרות טיפוליות שונות. הם רוכשים כישורים אישיים ובין-אישיים הנחוצים לעבודה כפסיכולוגים, בשילוב הדרכה וליווי. מיומנות נוספת היא בכתיבה והצגת תיאורי מקרה, על פי הדרישות המקובלות בתחום.
  • תוכנית הלימודים

    כדי לממש את מטרת הקניית הידע בשלושת עולמות התוכן: סוציולוגיה, פסיכולוגיה ואנתרופולוגיה, החוג עיצב שלושה ערוצי למידה ייחודיים:
    1. קורסי המליאה מאפשרים לסטודנטים להיחשף לתיאוריות קלאסיות ועכשוויות בתחומי הפסיכולוגיה, הסוציולוגיה והאנתרופולוגיה, ובתוך כך לחוות את ההוראה הקלאסית באקדמיה, בקבוצה גדולה, מול מרצים מובילים ומרתקים, וצוות מתרגלים מסור המלווה את הקורס ואת הסטודנטים.
    2. מרחבי הלמידה, הנלמדים בקבוצות קטנות, מוקדשים להיכרות קרובה וחוויתית עם מושגי היסוד בכל אחד מעולמות התוכן הכי עדכניים ורלוונטיים שיש היום בסוציולוגיה. היתרונות של ערוץ למידה זה:
    א. כל מרחב למידה ילמד לאורך 4 מפגשים, ובכך "ישבור" את המבנה הסמסטריאלי הקלאסי, ויאפשר דינמיקה ותנועה לאורכו.
    ב. מרחבי הלמידה נלמדים בקבוצות קטנות, לכן מאפשרים דיאלוג קרוב ועשייה משותפת בין הסטודנטים לבין עצמם, ובינם לבין אנשי הסגל.
    ג. כל מרחב למידה יסתיים בהגשה של פרויקט, עיוני או מעשי, אשר יוערך באופן מילולי ומספרי. בכך יציבו
    מרחבי הלמידה מדד נוסף להערכה של הלומדות והלומדים אצלנו, לצד מבחני סוף הסמסטר.
    3. המסלול היישומי של תכנית הלימודים כולל: חטיבה בניהול ומשאבי אנוש מציע מכלול ידע עיוני ומעשי עשיר המכין את הסטודנטיות והסטודנטים להשתלבות מוצלחת בשוק העבודה.
  • תוכנית מצטיינות ומצטיינים

    תוכנית המצוינות בתואר הראשון הוקמה בפקולטה למדעי האדם והחברה בשנת 2017, במטרה לטפח סטודנטיות וסטודנטים מצטיינים בעלי פוטנציאל למנהיגות בלמידה ובמחקר, תוך גיבוש רשת חברתית, הקניית כישורים אקדמיים והעלאת מודעות אזרחית.
  • לגבש זהות אקדמית ופרופסיונלית

    המטרה הראשונה והמשמעותית ביותר של החוג למדעי ההתנהגות, היא לראות את הלומדות והלומדים בו, לאפשר לכל אחד ואחת מהם לפתח את היכולות והכישורים שהוא מביא עמו, ולעשות יחד איתם דרך; להתבונן מחדש בחומרים המרכיבים כל אחד מאתנו כאדם - באהבה, בכאב, בגעגוע, ברצון להצלחה - ולהתבונן מקרוב בחומרים המרכיבים את המקום הישראלי ואת העולם הגלובלי שסביבו. אנו מאמינים כי מן הבסיס הזה נבנה חוט שידרה אקדמי ופרופסיונלי כאחד. באמצעות חשיפה למגוון גישות תיאורטיות בשלושה עולמות תוכן - פסיכולוגיה, סוציולוגיה ואנתרופולוגיה - לצד חיבור לפרקטיקה ולשוק העבודה, פותח החוג לבוגריו שתי דלתות מרכזיות:
    1. תואר שני במגוון רחב של תחומים: באמצעות חשיפה לתיאוריות קלאסיות ועכשוויות בשלושת עולמות התוכן עליהם מופקד החוג, כמו גם רכישת מיומנויות מתודולוגיות בעריכת מחקר כמותני ואיכותני, בוגרי החוג הינם מועמדים טבעיים להשתלב במגוון תארים שניים. בין תארים אלו: יעוץ ארגוני, לימודי משפחה, לימודי תרבות, יעוץ חינוכי, תואר שני בפסיכולוגיה על ענפיו
    השונים (פסיכולוגיה של הספורט, פסיכולוגיה קלינית, שיקומית, חינוכית); לימודי השלמה לעבודה סוציאלית ועבודה סוציאלית במסלול קליני.
    2. התמקמות בשוק העבודה: לצד קורסים כמו "גישות טיפוליות בעידן המודרני", "סוציולוגיה של החברה הישראלית", "אנתרופולוגיה וויזואלית", או "קבלת החלטות ודינמיקה של משא ומתן", יקבלו הסטודנטים הזדמנות משמעותית וארוכת טווח לבנות לעצמם "תלקיט מקצועי": לפתח מיומנויות מקצועיות ולקחת חלק בתכנון והובלה של פרויקטים מעשיים בשיתוף שחקנים מרכזיים מהתעשייה, ביניהם: ארגונים מובילים בתעשייה הישראלית, עמותות הפועלות בחברה, מחלקת החינוך בעיריית ראשון לציון ועוד.
  • הכנה לעולם האמיתי

    צוות החוג שוקד על הכנת הסטודנטים לעולם העבודה. הכנה זו כוללת מתן קורסים הניתנים באחריות ארגונים מובילים, הפעלת סדנאות לרכישת כישורי עבודה ויצירת קשר עם ארגונים ומוסדות למען שילוב הבוגרים בעולם העבודה. החוג מעמיד לרשות הבוגרים את המרכז לניהול קריירה, המלווה אותם עוד במהלך לימודיהם במסגרת מיזמים חדשניים המסייעים להם בצעדיהם הראשונים בעולם התעסוקה, ובמהלך כל הקריירה המקצועית – הן כמעסיקים והן כדורשי עבודה.
    INTERNSHIP (התמחות)- מיועדת לאפשר לסטודנטים ללמוד ולצבור ניסיון מקצועי תוך כדי הלימודים בעולמות תוכן שונים במגזר הציבורי והפרטי, כאשר ההתמחות מזכה בנקודות זכות אקדמיות. התכנית מתקיימת בשיתוף המרכז לפיתוח קריירה. הצלחה בהתמחות היא דרך מעולה להשתלב ולהיקלט באותו הארגון.
  • הבוגרים שלנו

    בוגרי ומוסמכי החוג למדעי ההתנהגות משתלבים במגוון תפקידים בכירים בארגונים ציבוריים ועסקיים, במגזר השלישי, בארגונים חינוכיים, בארגוני היי-טק ועוד. רבים מבוגרינו ממשיכים בלימודיהם אצלנו בחוג למדעי ההתנהגות בתוכנית ייעוץ ופיתוח ארגוני ובתוכנית לימודי משפחה, והן באוניברסיטאות ובמכללות אחרות במגוון תכניות לתואר שני. בתום הלימודים מצטרפים הבוגרים לרשת החברתית והמקצועית הגדולה והחזקה בישראל המונה למעלה מ-45,000 בוגרים של המסלול האקדמי המכללה למינהל.
  • לימודי ערב

    החוג למדעי ההתנהגות מציע לסטודנטים מסלול לימודי ערב ייחודי, המאפשר להם לשלב עבודה במקביל ללימודים.

רוצה לדעת עוד?

  • מסלולי לימוד ערב ובוקר, לנוחות הסטודנטים.
  • חשיפה ליריעה רחבה של נושאים בתחומי עניין שונים המאפשרת לכל סטודנט לבחור את עיסוקו העתידי לפי העדפותיו.
  • למידה בקבוצות קטנות, בתרגולים ובסדנאות, המאפשרת היכרות אישית בין הסטודנטים לסגל ההוראה.
  • המסלול הישיר: סטודנטים מצטיינים יוכלו להשלים תואר ראשון ושני ב-4 שנים.
  • בוגרי התכנית יוכלו להשתלב במגוון תפקידים בכירים בארגונים ציבורים, בארגונים עסקיים, במגזר השלישי, בארגונים חינוכיים, בחברות הייטק ועוד.
  • בוגרי לימודי מדעי ההתנהגות יכולים להמשיך לתארים מתקדמים בכל אוניברסיטה או מוסד אקדמי ולהשתלב בקשת רחבה של תפקידים ניהוליים: משאבי אנוש, פיתוח הדרכה, גיוס ומיון ועוד.
  • ניתן להמשיך ללימודי תואר שני בייעוץ ופיתוח ארגוני/ בלימודי משפחה/ בפסיכולוגיה של הספורט בבית הספר למדעי ההתנהגות או לבחור בלימודי תואר שני בכל מוסד אקדמי בארץ ובחו"ל.

 

 

 

רבים מבוגרינו ממשיכים בלימודיהם לתואר שני הן אצלנו בבית הספר למדעי ההתנהגות בתכנית ייעוץ ופיתוח ארגוני, בתכנית לימודי משפחה ובתכנית פסיכולוגיה של הספורט הן באוניברסיטאות ובמכללות אחרות במגוון תכניות לתואר שני.

 

בוגרינו מאיישים קשת של תפקידים: מנהלי משאבי אנוש במגזר העסקי והציבורי, מנהלי קהילות, יועצים ארגוניים, יועצים למשפחות, דוברים ואנשי יחסי ציבור, אנשי שיווק ותקשורת, תפקידי הדרכה, גיוס טאלנטים בחברות היי-טק, ניהול פרויקטים ואכיפת חוק. בוגרינו משתלבים בגופים מובילים ובהם: חברות ייעוץ או משאבי אנוש, ארגונים ציבוריים או פרטיים, ארגוני מגזר שלישי, מוסדות חינוך וגופים הפועלים בענפי הכלכלה הניהול והתקשורת.

 

בית הספר למדעי ההתנהגות עיצב שלושה ערוצי למידה ייחודיים המאפשרים למידה אפקטיבית, מעניינת ופרקטית:

  • קורסי המליאה מאפשרים לסטודנטיות ולסטודנטים להיחשף לתיאוריות קלאסיות ועכשוויות בתחומי הפסיכולוגיה, הסוציולוגיה והאנתרופולוגיה, ובתוך כך לחוות את ההוראה הקלאסית באקדמיה, בקבוצה גדולה, מול מרצים מובילים ומרתקים, וצוות
    מתרגלים מסור המלווה את הקורס ואת הסטודנטים.

  • מרחבי הלמידה הנלמדים בקבוצות קטנות, מוקדשים להיכרות קרובה וחוויתית עם מושגי היסוד בכל אחד מעולמות התוכן הכי עדכניים ורלוונטיים שיש היום בסוציולוגיה. היתרונות של ערוץ למידה זה:
    א. כל מרחב למידה ילמד לאורך 4 מפגשים, ובכך "ישבור" את המבנה הסמסטריאלי הקלאסי, ויאפשר דינמיקה ותנועה לאורכו.
    ב. מרחבי הלמידה נלמדים בקבוצות קטנות, לכן מאפשרים דיאלוג קרוב ועשייה משותפת בין הסטודנטים לבין עצמם, ובינם לבין אנשי הסגל.
    ג. כל מרחב למידה יסתיים בהגשה של פרויקט, עיוני או מעשי, אשר יוערך באופן מילולי ומספרי. בכך יציבו
    מרחבי הלמידה מדד נוסף להערכה של הלומדות והלומדים אצלנו, לצד מבחני סוף הסמסטר.

  • המסלול היישומי של תכנית הלימודים כולל: חטיבה בניהול ומשאבי אנוש מציע מכלול ידע עיוני ומעשי עשיר המכין את הסטודנטיות והסטודנטים להשתלבות מוצלחת בשוק העבודה.

 

הדרך לחברות המובילות

כל המידע שצריך לדעת על תואר במדעי ההתנהגות

כניסה לבלוג