דלג לתפריט ראשי דלג לתוכן העמוד דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2)
לרישום ומידע נוסף השאירו פרטים

תואר ראשון בפסיכולוגיה - חטיבה בחינוך

תחום החינוך נושק לתחום הפסיכולוגיה, והיום יותר מתמיד. הקשר בין תחומי החינוך והפסיכולוגיה מתהדק בשנים האחרונות, בעיקר לאור ההכרה הגוברת במורכבות הצרכים של תלמידים במערכת החינוך.

שילוב התחומים בא לידי ביטוי במספר היבטים מרכזיים: ראשית בהבנה והתמודדות עם מגוון רחב של צרכים לימודיים מיוחדים, כגון לקויות למידה, הפרעות קשב וריכוז ואתגרים התפתחותיים שונים. שנית, בהתפתחות תחום הלמידה הרגשית-חברתית (SEL), המדגיש את חשיבות הרווחה הנפשית בתהליכי למידה.  כמו כן, הצורך באבחון מוקדם ובבניית תוכניות התערבות מותאמות אישית מחייב שילוב של ידע פסיכולוגי וחינוכי.

מתוך הבנת החשיבות של שילוב התחומים, רבים מהסטודנטים הלומדים פסיכולוגיה בתואר ראשון בוחרים בחינוך כחוג שני. בשל הדרישות המחמירות של מבחן המתא"מ (מבחן ארצי לתארים מתקדמים בפסיכולוגיה) סטודנטים רבים מחפשים כבר בתואר הראשון אפיקי התפתחות מקצועית נוספים. השילוב בין פסיכולוגיה לחינוך מאפשר לסטודנטים אלה לפתח קריירה המשלבת הבנה מעמיקה של תהליכים נפשיים והתפתחותיים עם יכולת ליישמם בשדה החינוכי, בין אם בהוראה, באבחון, או בפיתוח תוכניות התערבות.

המבקשים להמשיך ולהתמקצע בתחומים אשר אינם פסיכולוגיה קלינית, חברתית וקוגניטיבית יכולים לבחור בתואר שני בפסיכולוגיה חינוכית, תחום אשר הפרופסיה שלו יוקרתית והפרנסה בו מובטחת, כפסיכולוגים חינוכיים בשרות הפסיכולוגי החינוכי (שפ"ח) ועוד. ניתן גם להמשיך לתעודת הוראה במדעי החברה, לתואר שני בייעוץ חינוכי או בטיפול באומנויות, וללימודי תעודה במגוון תחומים בהם החינוך הוא רכיב חשוב.

בנוסף, שני התחומים האמורים ניזונים היום מחקר המוח. הקשר בין הידע שיש לנו על פעולת המוח והתפתחותו במהלך הילדות, הנעורים והבגרות (וההזדקנות) לבין יכולות זכירה, ניתוח וסינתזה, יצירה, קשב, התנהגות חברתית ורגשית ועוד משפיעים על פסיכולוגיה וחינוך ומקרבים את השניים למומחיות משותפת. ה"פלסטיות" של המוח הוא מאפיין הניתנת להבנה היום, והקשר שלה ללמידה ולרווחה נפשית מוכח על ידי מחקרים.

מטרת ההתמחות

להכשיר את בוגרי החוג לפסיכולוגיה למקצועות החינוך והכוונתם להמשך לימודים לתעודת הוראה. החוג לחינוך מקיים תכנית חדשנית ועשירה בתכנים ומבקש לעודד יצירתיות, חקרנות וחדשנות וכלים להתמודדות עם לקויות למידה, בעיות התנהגות וויסות, הפרעות קשב, עבודה עם אוכלוסייה בסיכון או בעלת מוגבלויות.


תנאי קבלה

תנאי הקבלה זהים לתוכנית התואר הראשון (.B.A) בפסיכולוגיה. 

}