דלג לתפריט ראשי דלג לתוכן העמוד דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2)
לרישום ומידע נוסף השאירו פרטים

אודות התוכנית

תוכנית מוסמך במנהל עסקים M.B.A עם התמחות ב- FoodTech

תואר שני .M.B.A ייחודי עם התמחות בפודטק, מציע לסטודנטיות ולסטודנטים הכשרה מקיפה בניהול וטכנולוגיות מזון חדשניות, פיתוח סט מיומנויות ויכולות להשתלבות באקוסיסטם הפודטק הגלובלי. הסטודנטים יגלו הזדמנויות השקעה ייחודיות, ילמדו על טכנולוגיות פורצות דרך ויתחברו לקהילה תוססת של יזמים, משקיעים ומומחים בתחום הפודטק.

ההבנה שבעוד כמה עשרות שנים העולם יצטרך לספק מזון איכותי לקרוב ל-10 מילארד בני אדם בתנאי אקלים מחמירים, הדרישה למזון בריא יותר בעל ערכים בריאותיים ורפואיים ותכונות סנסוריות טובות, , כמו גם הצורך בשימור הסביבה, הניעה תעשייה חדשה וענקית המבקשת לרתום טכנולוגיות עילית לייצור מזון בריא, זול ומתוחכם. Foodtech. בשילוב הדרישה לחדשנות בחקלאות המסורתית נוצרה תעשיית ה Ag-Foodtech.


למי מיועדת התוכנית?

לכל מי שהוא כיום פעיל בתחום הפודטק, אולם חסר השכלה מתקדמת בניהול. לרבות מועמדים הבאים מרקע מדעי או מרקע אחר שאינו ניהולי ורוצים לקבל כלים ורקע לניהול. בנוסף, התוכנית מתאימה למי שהוא מחוץ לסקטור הפודטק, אולם מבקש להשתלב בעתיד בתחום שכן יעניק ידע רחב לא רק בניהול בתחום אלא ידע בסיסי מקצועי. התוכנית מיועדת לכל רמות התפקידים בתעשייה: מנהלי צוות, מנהלי מוצר, מנהלי שיווק, מנהלים כלליים וכו', וכל מי שמבקש להשתלב באחד התפקידים הללו.

 

צוות המרצים והמרצות שלנו

כל צוות ההוראה הינו בעל רקע אקדמי ומעשי חזק. רוב הצוות מורכב מדוקטורים ופרופסורים בכירים באקדמיה הנטועים עמוק בתעשייה.

בראש התוכנית יעמדו פרופ' רם רייפן מהאוניברסיטה העברית וד”ר מאיר קוגמן מהמכללה, שניהם מכירים ונטועים בתחום היזמות, הפודטק והסטארטאפים.


פרויקט גמר

כל הסטודנטיות והסטודנטים בתוכנית ישתתפו בפרויקט גמר שינוהל על ידי הצוות האקדמי ומומחים שונים מתעשיית ה- FOODTECH במטרה לגבש תוכנית עסקית לחקלאים באזור העוטף ובצפון הארץ, המבקשת להפוך את הגידולים באסם התבואה בישובים אלו לבסיס לפודטק.


*משך התכנית - 3 סמסטרים.

*כל בוגר של התוכנית יוכל להמשיך לתזה במנהל עסקים (ישנה אפשרות להתחיל בתוכנית התזה כבר לאחר השנה הראשונה ללימודים).

*ההתמחות אינה מצויינת בתעודת התואר.

הסגל שלנו

  • ד"ר מאיר קוגמן

    מנהל התוכנית
  • פרופ' רם רייפן

    רופא גסטרואנטרולוג ופרופ' לתזונת האדם, מייסד ומדען ראשי בחברת סטארטאפ הפודטק ChickP
  • ד"ר אביטל בק

    Chief Executive Officer; Wilk
    חברת פודטק המפתחת חלב אנושי במעבדה
  • גב' מיכל נאמן

    CEO, lumeega. מומחית בתחום שיווק ופיתוח עסקי בשווקים גלובליים. מנהלת קהילת הפודטק FoodTech Community IL ומרצה בנושא הפודטק הישראלי.
  • ד"ר רונית יערי

    הפקולטה לחקלאות מזון וסביבה ע"ש רוברט ה. סמית.
  • ד"ר תמי מירון

    Chief Technology Officer; Fresh-start החממה הטכנולוגית של תנובה וטמפו

תנאי קבלה

תואר ראשון בממוצע 76 ומעלה ממוסד אקדמי המוכר בארץ בתחומים הבאים: מדעי התזונה (.B.Sc. Nut) הנדסת מזון, אגרונומיה, חקלאות, לימודי סביבה, מקצועות מדעי החיים, מדעי הטבע.
תואר ראשון בממוצע 80 ומעלה ממוסד אקדמי המוכר בארץ לעובדים בתעשיות הפודטק שאינם בוגרי אחד התארים המצוינים לעיל.
ראיון אישי
מועמדים שאינם עומדים בתנאי הקבלה המפורטים לעיל יגישו מועמדות שתישקל על ידי ועדת הקבלה בפקולטה למנהל עסקים.

קורסי התמחות ייחודיים

  • ניהול חברות FoodTech

    מטרת הקורס היא לתאר ולסקור את תעשיית הפודטק הישראלית, הדרכים העסקיות בהן היא מתפתחת ואיך רעיון טכנולוגי בתחום המזון החדיש הופך למוצר משווק.
    מאחר וזהו קורס יישומי המפגשים ילוו בסיורים והרצאות אורח.
  • מבוא למדעי המזון

    הקורס הראשוני בהתמחות, מטרתו לתאר ולפרט את כלל סוגי הפיתוחים בתחום ה- FoodTech, הקשר בין FoodTech לתעשיית המזון המסורתית, והמאפיינים הבסיסיים של פיתוח מזון חדש.
  • מהמעבדה לפודטק

    קורס זה יבחן את תעשיית הפודטק ברמת המאקרו העולמית והמיקום של התעשייה בטרנד ובכלכלת הפודטק העולמית.
  • פיתוח של מוצרי מזון חדשניים

    מטרת הקורס היא לתאר וללמד את שלבי הפיתוח העסקי/ הטכנולוגי של מזון חדשני. הליכי פיתוח מזון חדש נבדלים לחלוטין מדרכי הפיתוח המסורתיים בחקלאות ובתעשיית המזון. כל אחד מתחומי הפיתוח החדשניים ב- FoodTech, מצריך ידע ספציפי ונבדל מתחומים אחרים ומטרת היא הקורס להקיף את כל תחומי הידע העיקריים.

למה ללמוד אצלנו?

שלושה סמסטרים בלבד
לימודים פעמיים בשבוע - יום ג' בזום ויום ו' בקמפוס
אפשרות להמשיך לתזה במנהל עסקים
צוות ההוראה בעל רקע אקדמי ומעשי חזק
רשת בוגרים גדולה וחזקה המונה כ – 35,000 בוגרים ובוגרות
מגוון קורסי העשרה כלל מסלולים המקנים תעודות הסמכה
פרויקט גמר שינוהל על ידי הצוות האקדמי ומומחים מתעשיית ה-FOODTECH