דלג לתפריט ראשי דלג לתוכן העמוד דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2)
לרישום ומידע נוסף השאירו פרטים

לימודי תואר שני בייעוץ ופיתוח ארגוני

תוכנית המוסמך בייעוץ ופיתוח ארגוני היא התוכנית הוותיקה ביותר בישראל בתחומה. תוכנית זו מיועדת לסייע לסטודנטיות ולסטודנטים לעצב את האופן שבו הם מבינים ופועלים, במטרה לחולל שינוי או לסייע בחוללות של שינויים וצמיחה של ארגונים ושל החברה. התוכנית היא פלטפורמה לרכישת ידע, מתודולוגיות והתנסויות רלוונטיות לשדות הפעולה השונים של מנהלים ויועצים, ומציעה שילוב של לימודים עיוניים עם הכשרה מעשית (כולל פרקטיקום).

התוכנית מתעדכנת באופן תדיר ועוסקת בסוגיות אקטואליות של ניהול ושינוי, שינויים בעולם העבודה, שינויים בניהול, התמודדות עם מצבי אי-ודאות, הטמעת טכנולוגיות חדשניות ועוד.

התוכנית עוזרת לסטודנטים ולסטודנטיות לפתח יכולות לניתוח מצבים חברתיים וארגוניים ממגוון נקודות מבט, לבחור דרכי התמודדות רלוונטיות מול אתגרים ארגוניים ולפעול ליישומם של שינויים בארגונים.

התוכנית מותאמת לאנשים עובדים ונלמדת פעמיים בשבוע (יום אחד אחר הצהריים וימי שישי). בנוסף, הלימודים הם היברידיים ומתקיימים במסגרת של למידה פנים אל פנים ובזום.


מגוון הסמכות

התוכנית כוללת אשכולות התמחות בשלושה מרחבי קריירה - ייעוץ ופיתוח ארגוני, ניהול ופיתוח הון אנושי, והובלת תהליכי שינוי למנהלים ולאנשי מטה. ככזו היא כוללת מגוון רחב של קורסים והסמכות כגון הנחיית קבוצות בארגונים, ניהול חדשנות ובינה מלאכותית, הסמכה בבנייה ובפיתוח צוותים אפקטיביים בארגונים, ייעוץ למנהלים, ייעוץ אסטרטגי ועוד.


הזדמנויות רבות להתנסות מעשית

במהלך התוכנית הסטודנטים והסטודנטיות משתתפים בפרקטיקום בו הם מתנסים בתהליכי ייעוץ ושינוי בארגונים שונים. הפרקטיקום מפגיש את הסטודנטים והסטודנטיות עם ארגונים בתהליכי שינוי ומספק הזדמנויות לחוות את שלבי השינוי, להתנסות באופי היחסים הנוצרים בין מובילי שינוי, תומכי שינוי, מתנגדים לשינוי ויועצים לשינוי. חווית הלמידה כוללת השתתפות בקהילה לומדת ועבודה בצוות, תוך התמודדות עם אתגרים של שיתוף פעולה, ניהול קונפליקטים והשגת יעדים במגבלות זמן ולחץ לימודי. התוכנית אף כוללת התנסות בפתרון בעיות העולות מהשטח במסגרת האקתונים והשתתפות בסיורים.


סגל מקצועי ותומך

סגל התוכנית כולל מרצים ומרצות בעלי ניסיון מעשי מגוון בארגונים ובעלי ידע מקיף בסוגיות מקצועיות. הסגל מייצר לסטודנטיות והסטודנטים הזדמנויות לרכישת ידע ומיומנויות למידה מעשייה ותוך כדי עשייה. זאת לצד הענקת כלים שיעזרו להם לעצב את הזהות המקצועית שלהם כמובילי שינוי וכמסייעים לחוללות של שינויים.

 

*תכנית הלימודים יכולה להשתנות מעת לעת בהתאם להחלטות וועדת ההוראה*
ט.ל.ח

תנאי הקבלה

• תואר ראשון ממוסד אקדמי המוכר בישראל בציון ממוצע של 75 ומעלה.
• ניסיון תעסוקתי רלוונטי בתחום.
• הקבלה ללימודים מותנת באישור ועדת הקבלה.

*קבלה בתנאים מקלים – מתווה חרבות ברזל: לפרטים נוספים לחצו כאן>>

תעודות הסמכה

  • למידת הנחיית קבוצות מקנה לסטודנטים ידע תיאורטי ומיומנויות מעשיות בהנחיית קבוצות בסביבות ארגוניות מגוונות. בעולם העבודה המודרני, יכולת זו מהווה נכס משמעותי, המאפשר לבוגרים להוביל תהליכי שינוי, לפתח צוותים ולקדם תקשורת אפקטיבית בארגונים. לימוד הנחיית קבוצות מתאפיין בתכנים חדשניים ובכלים מעשיים מתקדמים, ומפתח אצל הסטודנטים know-how מקיף, המאפשר להם ליישם את הידע הנרכש הלכה למעשה בשדה המקצועי. לימודי תעודה אלה מובנים בתוך התוכנית. תעודה תינתן לעומדים בהצלחה בדרישות התואר, יש ללמוד מינימום 2 קורסי בחירה בנושא הנחיית קבוצות וביצוע עבודה מעשית בפיתוח והנחיית קבוצות במהלך הפרקטיקום.
  • קורס זה מכשיר את הסטודנטים להתמודד עם האתגרים הטכנולוגיים המתפתחים בעולם היעוצי והניהולי. הבוגרים ירכשו כלים להובלת תהליכי חדשנות ולשילוב טכנולוגיות בינה מלאכותית בארגונים ומיומנויות חיוניות בשוק העבודה העכשווי. התכנים החדשניים והכלים המעשיים מקנים לסטודנטים know-how מקיף, המאפשר להם להוביל שינויים טכנולוגיים משמעותיים בארגונים. לימודי תעודה בניהול חדשנות ובינה מלאכותית מובנים בתוך התוכנית.
  • קורס זה מעניק לסטודנטיות ולסטודנטים ידע מעמיק ומיומנויות מעשיות בבניית ופיתוח צוותים אפקטיביים בארגונים. בוגרי התוכנית יוכלו להוביל תהליכי גיבוש, לשפר תקשורת בין-אישית ולהגביר את הפרודוקטיביות של צוותי עבודה. הלימוד במסגרת אקדמית גבוהה משלב תיאוריות ארגוניות מתקדמות עם כלים פרקטיים לעבודה עם קבוצות. לימודי תעודה בפיתוח צוותים מובנים בתוך התוכנית.
  • קורס זה מכין את הסטודנטים והסטודנטיות לתפקידי ניהול בכירים ולחברות בדירקטוריונים של חברות וארגונים. הקורס מקנה ידע מקיף בתחומי ממשל תאגידי, ניהול סיכונים, ואתיקה עסקית. בוגרי הקורס יוכלו להשתלב בתפקידי מפתח בעולם העסקי ולהוביל תהליכי קבלת החלטות אסטרטגיות. הלימוד ברמה אקדמית גבוהה מבטיח הבנה מעמיקה של היבטים משפטיים, פיננסיים וניהוליים. הקורס מציע תכנים עדכניים ורלוונטיים לאתגרי הניהול העכשוויים, ומפתח יכולות מנהיגות וראייה אסטרטגית. קורס דירטורים מתקיים מחוץ לתוכנית לימודים בסיסית, ללא עלות נוספת מעבר למחיר התואר ומוצע במסגרת תוכנית Edge-Ucation.

AI בתואר שני בייעוץ ופיתוח ארגוני

חווית לימודים ייחודית

  • פרקטיקום והתנסות מעשית

    במהלך התואר השני כל סטודנט וסטודנטית משתתפים בפרקטיקום בו הם מתנסים בתהליכי ייעוץ ושינוי בתוך ארגון. הפרקטיקום מפגיש את הסטודנטים והסטודנטיות עם ארגונים בתהליכי שינוי ומספק הזדמנויות לחוות את שלבי השינוי, ומאפשר להם להתנסות באופי היחסים הנוצרים בין מובילי שינוי, תומכי שינוי, מתנגדים לשינוי ויועצים לשינוי. חווית הלמידה כוללת השתתפות בקהילה לומדת ועבודה בצוות, תוך התמודדות עם אתגרים של שיתוף פעולה, ניהול קונפליקטים והשגת יעדים במגבלות זמן ולחץ לימודי.
  • בית אקדמי לסטודנטים ולסטודנטיות

    הציר המרכזי המאפיין את התוכנית הוא למידה בקבוצות קטנות של 14-16 לומדים ולומדות עם מנחה. קבוצות אלה משמשות "בית אקדמי" לסטודנטים ולסטודנטיות החל מהיום הראשון לתוכנית ועד למפגש הסיום. הקבוצות הקטנות יוצרות מרחב של תמיכה, לכידות וחיבור עמוק, ומאפשרות למידה שיתופית המדמה עבודה של יועצים ומנהלים בשטח. בקבוצות אלה מתנסים גם בעבודה המעשית בפרקטיקום. חלק מרכזי ביצירת חווית ה"בית האקדמי" מושג בזכות מנחות ומנחי הקבוצות המלווים באופן צמוד את הסטודנטים והסטודנטיות ומסייעים בכל סוגיה לימודית או אישית שעולה במהלך שנת הלימודים.
  • למידה באקו-סיסטם

    הלמידה בתוכנית הייעוץ הארגוני מתבצעת בתוך אקו-סיסטם. משמעות הדבר היא שהתהליכים הלימודיים הכוללים רכישת ידע ומיומנויות, לא מתבססים על מעבר חד צדדי של ידע מן המרצים אל הלומדים אלא על דיאלוג ושיח שוויוניים בתוך קהילת הלומדים בתוכנית. מדובר בשיח דינמי - מקצועי, מחקרי, תעשייתי וחברתי - המוקיר את הניסיון המקצועי והאישי של כל החברים במערכת הלומדת.
  • חיבור לשטח

    לתוכנית הייעוץ הארגוני מסורת רבת שנים של חיבור לשטח. שימת הדגש על פרקטיות נשמרת גם במתכונתה הנוכחית של התוכנית. החיבור אל התעשיhה בא לידי ביטוי בכלים הפרקטים הנלמדים בתוכנית, סגל מרצים ומרצות בעלי ניסיון מעשי וידע מקצועי מקיף, מעורבות של ארגונים וחברות שונות בפעילויות הלימודיות, ושיח מתמיד בתוך הקהילה של אלפי בוגרי ובוגרות התוכנית שמובילים ארגונים רבים בישראל.
  • למידה היברידית חווייתית

    תוכנית הייעוץ הארגוני כוללת שיטות למידה מגוונות ביניהן למידה היברידית המשלבת מפגשים פרונטליים, מפגשים סינכרונים בזום, למידה א-סינכרונית עצמאית, מפגשים עם מנהלים ויועצים, סימולציות ומשחקי תפקידים. כמו כן כוללת התוכנית האקתונים וסיורים החושפים את הסטודנטים והסטודנטיות למציאות הארגונית העכשווית, ובתוך כך יוצרים גיבוש בין הלומדים וגיוון לתוכנית הלימודים.

רוצה לדעת עוד?

התכנית מיועדת לבעלי תואר ראשון המעוניינים להתמקצע בתחום של ייעוץ ופיתוח ארגוני, למעוניינים להשתלב בדרגות ניהול בכירות בארגונים או למבקשים לפתוח בקריירת ייעוץ בתוך חברות, בתוך חברות ייעוץ ובאופן עצמאי.

 

הסטודנטים מתנסים במגוון תהליכי שינוי בארגונים, בהתאמה לאשכול ההתמחות שהסטודנט בוחר: התמחות ביעוץ ופיתוח ארגוני, התמחות בניהול ופיתוח הון אנושי, התמחות בהובלת שינוי למנהלים ואנשי מטה. ההתנסות מתקיימת במהלך ה'פרקטיקום', כאשר הסטודנטים מלווים על ידי יועצים בכירים. במסגרת זו הם יכולים לחוות מגוון רחב של תהליכי שינוי.

לימודי ההשלמה נבדקים פרטנית על סמך רשימת הקורסים בגיליון הציונים.
במידה וקיים ספק לגבי קורס מסוים וקיימת חפיפה בתכנים ניתן להעביר סילבוס לבדיקה .
על מנת להקל על הסטודנטים הנדרשים בלימודי השלמה, מקיים בית הספר מכינות מקוונות ובחינות פטור בתשלום.

בפני הסטודנט עומדות 2 אפשרויות:

1. רישום למכינה מקוונת ובסיומה יבחן בבחינת פטור.
2. רישום לבחינת פטור בלבד.

על הסטודנט לעבור את בחינות הפטור בהצלחה (מינימום ציון 60).

מוסמכי התכנית מועסקים במגוון רב של תפקידים בשוק העבודה הישראלי: יועצים ארגוניים, מנהלי הדרכה, מנהלי משאבי אנוש, מנהלי קו ועוד. רבים מהמוסמכים פונים לתפקידי ניהול (משאבי אנוש, הדרכה, תפקידי מטה) בתוך הארגונים בהם הם עובדים. ישנם לא מעט בוגרים שהצטרפו לחברות יעוץ או שהקימו חברות עצמאיות.

כל המידע שצריך לדעת על תואר שני בייעוץ ופיתוח ארגוני

כניסה לבלוג