דלג לתפריט ראשי דלג לתוכן העמוד דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2)
לרישום ומידע נוסף השאירו פרטים

לימודי תואר שני בפסיכולוגיה של הספורט והאימון הגופני

התוכנית לתואר שני בפסיכולוגיה של הספורט והאימון הגופני הינה התוכנית הראשונה והיחידה מסוגה בישראל. תוכנית זו מספקת ידע תיאורטי וכלים המאפשרים לבוגרים ולבוגרות לעבוד עם ספורטאים תחרותיים בכל הרמות, עם אנשים העוסקים ו/או הרוצים לעסוק בפעילות גופנית, ועם אנשים מתחומים שונים המקדמים מצוינות.

הסטודנטים והסטודנטיות בתוכנית לומדים כיצד לסייע לספורטאים, ולא רק להם, ביצירת אקלים מנטאלי חיובי, וכיצד לרכוש כלים מנטאליים לשם מיצוי הפוטנציאל האישי והגעה למצוינות. בסיום ההכשרה התאורטית והמעשית יוכלו הסטודנטים והסטודנטיות להירשם בפנקס הפסיכולוגים ולהיות בעלי רישיון מטעם משרד הבריאות.

הסגל האקדמי של התוכנית הוא מהמובילים בארץ בתחום פסיכולוגיית הספורט במחקר, בהוראה וביישום. מרצי ומרצות התוכנית חולקים עם הלומדים והלומדות את הניסיון העשיר אותו צברו בליווי ספורטאים מובילים ונבחרות לאומיות.


התנסות מעשית – חלק בלתי נפרד מהתוכנית

חלק משמעותי בתוכנית הוא ההתנסות המעשית (פרקטיקום). התנסות זו מתקיימת בשלב מתקדם של התואר ובה הסטודנטים והסטודנטיות מיישמים את הידע התיאורטי והמעשי אותו רכשו. כמקובל בארגון ה-AASP, הארגון העולמי המוביל כיום בתחום פסיכולוגיית הספורט, הפרקטיקום כולל מינימום של 400 שעות התנסות. מתוך מכלול השעות הללו יבצעו הסטודנטיות והסטודנטים לא פחות מ-200 שעות של עבודה מעשיות עם אנשים או קבוצות החותרים למיצוי הפוטנציאל הטמון בהם בענפי ביצוע בכלל, והספורט בפרט, תוך שמירה על רווחתם הנפשית. הפרקטיקום מתבצע תחת ליווי וחניכה צמודים של אנשי מקצוע מהמובילים בארץ.


מקצוע בעלייה

בשנים האחרונות חלה עלייה בביקוש לפסיכולוגים בעלי הכשרה בפסיכולוגיה של הספורט.
אם בעבר שירות זה ניתן לספורטאים תחרותיים בספורט המקצועני בלבד, כיום הפך השירות למבוקש על ידי רבים העוסקים בפעילויות מגוונות הדורשות עמידה ביעדים, הגעה לביצועים אופטימליים וחשיפה ללחצים, ביניהם: ספורטאים תחרותיים, נבחרות מקצועיות, ספורטאים חובבים, מנהלים, מאמנים, שופטי ספורט, רקדנים, שחקני תיאטרון וקולנוע, כוחות הביטחון וההצלה ועוד.

מידע חשוב

תנאי הקבלה

• תואר ראשון ממוסד אקדמי המוכר בישראל בפסיכולוגיה, במדעי ההתנהגות* ובחינוך גופני*, בציון ממוצע 85 ומעלה ומעבר ראיון קבלה.

* בעלי תואר במדעי ההתנהגות ללא חטיבת פסיכולוגיה יחויבו בהשלמות פסיכולוגיה בהיקף 16 ש''ס; בעלי תואר בחינוך גופני יחויבו בהשלמות פסיכולוגיה בהיקף 16 ש''ס.

*קבלה בתנאים מקלים – מתווה חרבות ברזל: לפרטים נוספים לחצו כאן>>

חווית לימודים ייחודית

רוצה לדעת עוד?

בשנים האחרונות חלה עליה בביקוש לפסיכולוגים המתמחים בפסיכולוגיה של הספורט. אם בעבר שירות זה ניתן לספורטאים תחרותיים בספורט המקצועני בלבד, כיום הפך השירות למבוקש על ידי רבים העוסקים בפעילויות מגוונות הדורשות עמידה ביעדים, הגעה לביצועים אופטימליים וחשיפה ללחצים. מתוך זיהוי צורך זה, הוקמה התכנית החדשה לתואר שני בפסיכולוגיה של הספורט והאימון הגופני. מוסמכי התכנית הייחודית של המסלול האקדמי המכללה למינהל יוכלו לתת מענה לצרכי הספורט התחרותי והספורט העממי הן במקצועות הספורט האישי והן במקצועות הספורט הקבוצתי. 

  1. ספורטאים תחרותיים
  2. נבחרות מקצועיות
  3. קבוצות ספורט
  4. עמותות לקידום הספורט
  5. ספורטאים חובבים
  6. מנהלים
  7. גופים העוסקים בחינוך והעצמה דרך פעילות גופנית
  8. מאמנים
  9. שופטי ספורט
  10. רקדנים
  11. מוסיקאים
  12. איגודי ספורט
  13. מכוני כושר
  14. כוחות הביטחון וההצלה
  15. שחקני קולנוע ותיאטרון

 

  • משך הלימודים לצורך השלמת כל החובות האקדמיים לקבלת התואר הינו שנתיים (4 סמסטרים), בהן לומדים 55 ש"ס
  • במהלך השנה השנייה יתנסו הסטודנטים בעבודה מעשית עם ספורטאים ואוכלוסיות נוספות
  • הלימודים בתכנית יתקיימו לפחות יומיים בשבוע

למה ללמוד אצלנו?

התוכנית כוללת התנסות מעשית משמעותית המלווה על ידי אנשי מקצוע מובילים בתחום
התוכנית לתואר שני בפסיכולוגיה של הספורט והאימון הגופני הינה התוכנית הראשונה והיחידה מסוגה בישראל
הביקוש לאנשי מקצוע בעלי הכשרה בפסיכולוגיה של הספורט נמצא בעלייה, וכיום לא רק ספורטאים מקצועיים נעזרים בליווי מקצועי זה
תוכנית זו מספקת לבוגרים ולבוגרות את הידע התיאורטי והכלים המאפשרים להם לתמוך בספורטאים מקצועיים ובאנשים הפועלים בתחומים בהם השאיפה למצוינות היא חלק בלתי נפרד מהעשייה

כל המידע שצריך לדעת על תואר שני בפסיכולוגיה של הספורט

כניסה לבלוג