מערך ה-EXTERNSHIP
יוצא לדרך!
המספר הרב של הלומדים בתכניות התואר הראשון במשפטים מייצר תחרות עזה על מקומות ההתמחות היוקרתיים, תחרות המוכרת לכל סטודנט למשפטים. במטרה להשתלב בהתמחות במקום נחשב, כזו שתפתח אחר כך את הדרך לקריירה מוצלחת, סטודנטים רבים מתחילים לחפש אחר מקום להתמחות כבר בשלבים הראשוניים של לימודיהם.
במטרה לסייע לסטודנטים לצבור ניסיון תעסוקתי רלוונטי ולחשוף אותם לעשייה המשפטית בשטח, יזם הפקולטה למשפטים ע"ש חיים שטריקס של המסלול האקדמי המכללה למינהל תכנית EXTERNSHIP ייחודית.
עו"ד גלית מרגלית נסים, מנהלת מערך ההתנסות המעשית בבית הספר, מסבירה כי התכנית מאפשרת לסטודנטים להתנסות בעולם המעשה כבר במהלך הלימודים. עו"ד נסים, בוגרת תואר ראשון ושני במשפטים בהצטיינות מטעם המכללה, ועו"ד פעילה, מציינת כי בית הספר מספק זה מספר שנים אפשרות לסטודנטים להתנסות בעשייה משפטית מעשית במהלך הלימודים. "אני, למשל, זכיתי במהלך הלימודים להתלוות לשופט במסגרת סדנת שיפוט הלכה למעשה, המוצעת לסטודנטים בבית הספר. זה היה הפרויקט המשמעותי ביותר שעשיתי במהלך התואר. לקחתי מההתנסות הזו כלים שבהם אני משתמשת עד היום", היא אומרת.
עו"ד גלית מרגלית נסים, מנהלת מערך ההתנסות המעשית בפקולטה למשפטים: "הרווח של הסטודנטים מהתכנית הזו הוא אדיר- הם מקבלים הזדמנות לצבור כלים מעשיים, תוך ליווי מקצועי".
התכנית מרחיבה את אפשרויות ההתנסות המעשית המוצעות לסטודנטים בבית הספר למשפטים. כיום יכולים הסטודנטים, להשתלב בסדנת שיפוט הלכה למעשה במסגרתה הם מתלווים לשופטים,ללשכות חברי כנסת, ללשכות משפטיות בארגונים במגזר הפרטי ובמגזר הציבורי. במסגרת תכנית ה- EXTERNSHIP יוכלו הסטודנטים להתנסות בעשייה משפטית במגוון רחב של גופים, במגזר הפרטי והציבורי.
"מטרת התכנית היא להרחיב את מגוון ההתנסויות המוצעות לסטודנטים שלנו ולאפשר לסטודנטים בשנים ב' ו-ג', לאחר שעברו את החלק המהותי של הלימודים, להתנסות בעשייה מעשית. התכנית היא חלק מהחזון של פרופ' אורית פישמן-אפורי, מי שכינה כדיקן בשנת 2016-2020 והתפיסה הכללית המאפיינת את המכללה, המאמינה בשילוב של מצוינות אקדמית והקניית כלים מעשיים לסטודנטים - עוד במהלך לימודיהם", אומרת עו"ד נסים. "במסגרת התכנית, שתצא אל הפועל בשנת הלימודים הקרובה בכנסת ישראל, בבתי משפט, בלשכת היועץ המשפטי למבקר המדינה, ברשות הפטנטים, בפרקליטות המדינה, בפרקליטות מחוז ת"א, בסנגוריה הציבורית, במחלקה המשפטית בעיריית ראשון לציון, במחלקה המשפטית בעיריית חולון, בחברת Deloitte, בחברת נס טכנולוגיות, בתאגיד תנובה, בבנק דיסקונט, באיי.די.איי. חברה לביטוח, חברת טבע ועוד. בנוסף, אנו מציעים סדנאות יישומיות בהנחייה של משרדי עו"ד מהמובילים בארץ.", היא מציינת.
לקחת חלק בחינוך משפטני העתיד
במסגרת תכנית ה- EXTERNSHIP הסטודנטים יתלוו במהלך סמסטר או שנה שלמה לעבודה היום-יומית של הלשכות המשפטיות בארגונים שונים. בפקולטה למשפטים של המכללה יגדיר ביחד עם כל אחד מהגופים שייקחו חלק בתכנית את רף הדרישות והליכי המיון. הסטודנטים יזכו לליווי צמוד מטעם הארגון שבו יעברו את ההתמחות, ואף לליווי אקדמי. בסוף הסמסטר הסטודנטים יכתבו עבודת מחקר על אחת מהסוגיות המשפטיות שבהן טיפלו. לצד ההתנסות המעשית תקנה התכנית לסטודנטים גם נקודות אקדמיות.
"התכנית מאפשרת לגופים שייטלו בה חלק ליהנות מכוח עבודה איכותי וצעיר - ללא תשלום. בנוסף, היא מאפשרת להם לקחת חלק בחינוך משפטני העתיד. הרווח של הסטודנטים מהתכנית הזו הוא אדיר- הם מקבלים הזדמנות לצבור כלים מעשיים, תוך ליווי מקצועי. הם לומדים מה משמעות העבודה של יועץ משפטי בפועל, באילו אתגרים הם צפויים להיתקל ואיך להתמודד איתם. בנוסף, ההתנסות הזו תיתן להם יתרון משמעותי בקבלה להתמחות. מי שמגיע לראיון לקראת ההתמחות לאחר שהשתלב בתכנית ה-EXTERNSHIP - זוכה ביתרון יחסי ובחוויה משמעותית", אומרת עו"ד נסים.