דלג לתפריט ראשי דלג לתוכן העמוד דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2)
לרישום ומידע נוסף השאירו פרטים

Suno, תכתבי לי שיר אהבה: כשבינה מלאכותית ומוזיקה נפגשות

פלטפורמת הבינה המלאכותית הפופולריות ליצירת מוזיקה, Suno AI, מאפשרת גם לחסרי הבנה מוזיקלית ליצור יצירות מוזיקליות בשניות. איך היא תשפיע על עולם המוזיקה ועל היצירתיות?

בעידן הדיגיטלי, עם החדירה של הבינה המלאכותית לעוד ועוד תחומים, כלי AI שונים משנים את האופן שבו אנו לומדים, צורכים ומעבדים מידע. אחד התחומים המרתקים שבהם בינה מלאכותית הולכת ונהיית דומיננטית הוא תחום היצירה. כיום ישנם יותר ויותר כלי AI שמאפשרים לצייר, לכתוב, ליצור סרטים ואפילו מוזיקה בצורה אוטומטית כמעט.

אחד הכלים הבולטים והפופולריים בתחום זה הוא Suno AI של מיקרוסופט. בשנים האחרונות צצו פלטפורמות שונות המאפשרות ליצור מוזיקה על ידי הזנת פרמטרים שונים למערכת, כגון סגנון מוזיקלי, מקצב, מנעד ומילות מפתח. אבל Suno AI מציעה משהו ייחודי: היא מאפשרת ליצור מוזיקה בצורה אינטואיטיבית ונגישה, גם לאנשים ללא רקע מוזיקלי.

מה זה Suno AI?

בא לכם שיר אהבה בסגנון רוק קלאסי? או שיר מחאה בסגנון רגאיי? Suno AI עושה את זה בשניות, אבל עוד הרבה יותר מכך. Suno AI, הנגישה לציבור הרחב מסוף 2023, היא פלטפורמה מבוססת בינה מלאכותית המאפשרת ליצור מוזיקה בקלות ובמהירות על ידי תגובה להוראה טקסטואלית של המשתמש. בהוראות/פרומפטים יכול המשתמש לבחור את סגנון המוזיקה, נושא השיר, שפת הביצוע (כן – גם בעברית), לבקש לשלב מילות מפתח, קצב ועוד. בנוסף, ניתן באמצעותה לייצר גרסאות כיסוי ליצירות מוכרות, וניתן לקחת השראה מהסאונד, האווירה והסגנון ביצירות מסוימות שאתם אוהבים ולהכיל אותם על יצירות אחרות.

היתרון העיקרי של Suno AI הוא בנגישות שלה. אין צורך ברקע מוזיקלי כדי לייצר באמצעות הפלטפורמה הזו נעימות ושירים. גם אם מעולם לא ניגנתם על כלי מוזיקלי – תוכלו להשתמש בפלטפורמה ללא בעיות.

בנוסף, הפלטפורמה מציעה מגוון רחב של אפשרויות להתאמה אישית, ומאפשרת ליצור יצירות מוזיקליות ייחודיות ואינדיבידואליות. הפלטפורמה תומכת במספר שפות, כולל עברית כאמור, ובכך נגישה גם ליוצרים ישראליים המעוניינים ליצור בעברית.

הגרסה העדכנית של Suno AI, הרביעית במספר (V4), מספקת איכות צליל גבוהה יותר מהגרסאות הקודמות. בנוסף, הגרסה העדכנית שדרגה את היכולת לייצר גרסאות כיסוי. ישנם חלקים מסוימים בגרסה זו הפתוחים לקהל הרחב, וחלקים אחרים הנגישים רק למנויים משלמים.

הקלות הזו של השימוש, גורמת לכך ש-Suno AI מושכת אליה מגוון רחב של משתמשים, החל מחובבי מוזיקה שרוצים ליצור שירים משלהם, דרך יוצרים מקצועיים המחפשים השראה חדשה, ועד למלחינים ומפיקים שרוצים לחסוך זמן ולהאיץ את תהליך היצירה. בנוסף, ניתן לעשות בה שימוש גם למטרות למידה - מורי מוזיקה יכולים להשתמש בכלי כדי ללמד עקרונות מוזיקליים, לחקור ז’אנרים שונים ולעזור לתלמידים להפיק יצירות קצרות. כמו כן זה כלי יעיל בתעשיית הפרסום, וניתן באמצעותו לייצר מוזיקה לפרסומות, כליווי של פוסטים ברשתות החברתיות ועוד.

פותחת הזדמנויות אבל מייצרת דילמות אתיות

Suno AI מעוררת דיון סוער בתעשיית המוזיקה. מצד אחד, היא פותחת אפשרויות חדשות ליצירה מוזיקלית, ומאפשרת לאנשים רבים יותר להשתתף בתהליך היצירה. מצד שני, היא מעלה שאלות לגבי מקוריות, זכויות יוצרים והעתיד של מקצועות הקשורים למוזיקה.

כמו כלי AI רבים, גם בפלטפורמה זו עדיין פעמים רבות התוצר הסופי נשמע גנרי ולא מקורי. הנושא הזה מעלה סוגיה פילוסופית – האם ניתן לקרוא ליצירה שנוצרה על ידי Suno AI יצירה מקורית? האם כלי בינה מלאכותית ששואב השראה ממאות אלפי יצירות – יכול לייצר משהו מקורי? עוד שאלה שמעלה השימוש ב-Suno AI הוא בנושא זכויות היוצרים. מי בעל זכויות היוצרים של יצירה ששאבה השראה מיצירות רבות אחרות? Suno אוסרת על המשתמשים החינמיים שלה לייצר רווח ביו-טיוב או בספוטיפיי משירי AI שנוצרו באמצעות הכלי שלה, אבל היא מעניקה למשתמשים בתשלום זכויות מסחריות לשירים שלהם.

ושאלה נוספת שמתעוררת בעקבות הפופולריות הגוברת של השימוש ב-Suno AI וכלים דומים נוספים היא רחבה הרבה יותר ועניינה היא כיצד כלים אלו ישפיעו על יוצרי המוזיקה? יש שיגידו שכלים אלו מרחיבים את האפשרויות שלהם ומאפשרים להם להתנסות במגוון רחב יותר של תחומים מבעבר, ויש מי שיגידו שישנה סכנה שכלים אלו "ישטיחו" את המוזיקה ויהפכו את התעשייה הזו לפחות יצירתית.

הדיון סביב Suno AI והכלים דומים לה הוא רק ההתחלה. ככל שהטכנולוגיה תמשיך להתפתח, נוכל לצפות לשינויים משמעותיים נוספים בעולם המוזיקה.