דלג לתפריט ראשי דלג לתוכן העמוד דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2)
לרישום ומידע נוסף השאירו פרטים

"לנסות, לטעות בקטן, ומהר להתחיל מחדש"

עדי כהן, שהקימה וניהלה יחידות מחקר, אנליטיקה ואסטרטגיה בגופים מובילים, מודה עד היום למנטור שעודד אותה בתחילת הקריירה שלה להישאר בתחום הדאטה, כשזה עוד היה בחיתוליו

עדי כהן היא בוגרת המכללה בשני תארים - תואר ראשון ושני במנהל עסקים בהתמחות שיווק ומימון. עם סיום התואר הראשון התחילה לעבוד בחברת המחקר נילסן, "שם למדתי מה המשמעות של להיות אנליסט שיווק, איך מנתחים דאטה והופכים אותו לתובנות ואז מציעים רעיונות לפעולה אפשרית", היא מספרת.

בהמשך מילאה תפקידים שונים של הקמה וניהול של יחידות מחקר, אנליטיקה ואסטרטגיה בלאומי קארד (שנקראת היום MAX), ב-YES, וב- AIG. "מה שריתק אותי בלימודים, ואחר כך יישמתי בתפקידים השונים אותם מילאתי, היה השילוב בין הבנה עמוקה של התנהגות הלקוחות, וכיצד אפשר להשתמש בנתונים ובמידע לטובת שיפור תהליכי קבלת החלטות, לטובת יצירת מותגים חדשים ולטובת שיפור השירות ללקוח".

בתפקידה האחרון שימשה עדי כמנהלת תחום דאטה ואנליטיקה (CDO) במטה ישראל דיגיטלית במערך הדיגיטל הלאומי. "הגעתי למטה לפני כשלוש שנים והקמתי בו את התחום. יצא לי לעבוד בפרויקטים מרתקים כמו עדכון התכנית האסטרטגית הדיגיטלית של המגזר הציבורי, כתיבת אסטרטגיית הדאטה לממשלה, גיבוש אסטרטגיית דאטה לרשות האוכלוסין, בניית מערכת להנגשת נתונים ממקורות חיצונים בנושא רשויות מקומיות, שותפות בבניית אגם המידע במשרד הבריאות בתחילת הקורונה, מגוון הכשרות בנושאי דאטה למגזר הציבורי ועוד".

ממש לאחרונה נכנסה עדי לתפקידה החדש כ- Data Accessibility Manager בחברת WIX. זהו תפקיד חדש אותו היא יוצרת מאפס, והוא כולל בחינה של הדאטה לאורך הארגון והנגשה שלו למקבלי החלטות.

לתכנית המנטורינג Forward נחשפה עדי דרך פוסטים של תומר צוקר, מנטור בתכנית שלמד איתה במכללה. "העשייה הזו הקסימה אותי", היא אומרת, "אבל רק כשפגשתי במסגרת העבודה את דורין פרנסיס, שהיתה גם היא מנטורית, נוצר החיבור עם ליאור והצטרפתי לתכנית".

מה העצה הטובה ביותר שקיבלת במהלך הקריירה שלך?

"בתחילת הדרך התלבטתי האם בחרתי במקצוע הנכון. הסמנכ"ל שלי ב-AIG שירטט לי מסלול קריירה ואמר שלדעתו כדאי לי להמשיך ולהתפתח בתחום הדאטה כי העתיד הוא שם (בשנת 1998..). הקשבתי לו, ואני ממש שמחה על כך. לקום כל בוקר (כמעט) לעבודה עם חיוך, להקים תחומי פעילות חדשים מבוססי דאטה ולראות את ההצלחות (גם בפרויקטי אסטרטגיה וגם בפרויקטים לטווח קצר) - זה פשוט כיף. אותו סמנכ"ל, אגב, הוא מנטור עבורי עד היום ומלווה אותי בצמתים מהותיים בקריירה".


מה עוזר לך להיות גרסה טובה יותר של עצמך?

"לעשות (בעיקר) מה שאני אוהבת, להיות גם באסטרטגיה וגם בתרגום שלה לפעולות בשטח. לא להפסיק ללמוד. להישאר בקשר רציף עם רשת של עמיתים וקולגות מחברות אחרות. חלוקה שוויונית ביני ובין בן זוגי בכל מה שקשור בגידול הילדים ובמטלות הבית. להבין שגם מטעויות לומדים: לנסות, לטעות בקטן, ומהר להתחיל מחדש".


תמליצי לנו על פודקאסט/ספר/בלוג טוב שנחשפת אליו לאחרונה.

"סיימתי עכשיו ספר מקסים הנקרא 'לכל אדם יש שביל' של ד"ר אורניה יפה-ינאי. הספר מדבר על עשייה, אהבה, קריירה וייעוד.
בספר ניתן לקרוא על אנשים בשבילי העשייה השונים, על מקורות הקושי ותחושת ההישג ועל הדרך שעברו.
אחת השאלות המעניינות שעולה מהספר היא 'בעולם ללא מגבלות מה היית בוחר לעשות (אחרי טיול לתאילנד וחופשה מסביב לעולם...)?'
ההבנה, מבחינתי, היא שככל שנדע להקשיב לצרכים הפנימים שלנו ונדע להתאים אותם לתחום העיסוק שלנו, אז נוכל להגיע להגשמה".