דלג לתפריט ראשי דלג לתוכן העמוד דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2)
Accessibility bar

"כאשר שום דבר לא מובן מאליו – אתה ממציא את עצמך מחדש כל הזמן"

אורן מיימון, מנטור בתוכנית המנטורינג Forward, מסביר למה חשוב להכיר בכישלונות – גם אחרי קריירה ארוכה בתפקידי ניהול בכירים

אורן מיימון, מנטור בתוכנית המנטורינג Forward, הגיע ללימודיו במכללה למינהל לאחר שכבר מילא תפקידים בכירים בתעשייה. אורן, בוגר תוכניות התואר הראשון במנהל עסקים ותוכנית התואר השני במנהל עסקים עם התמחות במערכות מידע (בהצטיינות), החל את דרכו בתעשיית ההייטק ב-1998, ישר לאחר שהשתחרר מהצבא. "בצבא הייתי טכנאי אלקטרוניקה במסגרת העתודה טכנולוגית ושובצתי בתפקיד טכני בחיל התקשוב, וכשהשתחררתי השתלבתי בתפקיד פיתוח בחברת סטארט אפ", הוא מספר, "בהמשך הפכתי לאיש הרכש של החברה, ואחר כך למנהל הרכש שלה, וגיליתי שאני אוהב את התחום".

השלב הבא מבחינתו היה להשתלב בתפקיד ניהול רכש בחברה יצרנית גדולה, ואורן התחיל לעבוד בחברת אורכית תקשורת. "עבדתי בחברה במשך 14 שנים ועשיתי בה כל תפקיד אפשרי בתחום התפעול – החל מקניין פיתוח, מנהל רכש, מנהל שרשרת אספקה ולבסוף ובמשך 7 שנים – סמנכ"ל תפעול של החברה".

באותה התקופה הבין אורן כי הוא יכול להיתרם מלימודים אקדמיים. "הבנתי שכדי להתקדם בקריירה – אני צריך תואר אקדמי. בחרתי במכללה למינהל כי ידעתי שזה מקום טוב ותוכנית האקזקיוטיב שבה למדתי היתה בעלת מוניטין טוב. אהבתי הכל בלימודים – את הקמפוס, את ההווי, את החברים שיצרתי ובעיקר את הלימודים עצמם - קיבלתי כלים אמיתיים, כל קורס שלקחתי היה רלוונטי לעשייה המקצועית שלי וכחבר הנהלה בחברה ציבורית".

גם את לימודי התואר השני, כאמור, בחר אורן ללמוד במכללה למינהל. "הלימודים בתואר השני היו חוויה יוצאת דופן. באתי סקפטי לתהליך אבל קיבלתי המון כלים חשובים, וחיזוק ליכולות שלי כמנהל. למדתי להוביל תהליכים לא מתוך אינטואיציה אלא מתוך הבנה עמוקה של דברים".

לאחר 14 שנים באורכית עזב אורן את החברה ומונה לסמנכ"ל תפעול בחברה הפועלת בתחום הצערת העור, ובהמשך מונה ל-COO בחברת סטארט אפ הפועלת בתחום השבחת דפוס באופן דיגיטלי. "ואז הגיעה ההצעה מחברת NSO לשמש כסמנכ"ל התפעול של החברה ובהמשך קודמתי לתפקיד ה-COO. מאוד שמחתי על ההצעה, כי NSO היתה חברה שעניינה אותי מאוד", הוא מספר.

ההחלטה להצטרף לתוכנית המנטורינג לא היתה מידית. "ליאור פנתה אלי וביקשה שאצטרף. התגובה המידית שלי היתה שאין לי זמן, אבל אז היא סיפרה שיש סטודנט בשנה ראשונה שהוא חלק מהתוכנית, שזה כבר יוצא דופן כי רוב המשתתפים הם לקראת סוף התואר, ושאותו סטודנט ביקש אותי כמנטור. הרגשתי שאני לא יכול להגיד לדבר כזה לא. אני שמח על ההשתתפות בתוכנית. המנטי שלהם הוא בחור מקסים – הוא מבין לעומק את החולשות שלו ואת המקומות בהם הוא צריך להתחזק. אני מקווה שנתתי לו כלים טובים, ואין לי ספק שאמשיך ללוות אותו גם לאחר שהתוכנית תיגמר".

מה העצה הטובה ביותר שקיבלת במהלך הקריירה שלך?

"להכיר בכישלונות שלי. גם עם ניסיון של 30 שנה אני לומד מכל כישלון".

מה עוזר לך בחיים להיות גרסה טובה יותר של עצמך?

"לפקפק בעצמי כל הזמן. כאשר שום דבר לא מובן מאליו - אתה ממציא את עצמך מחדש כל הזמן. אני מקווה שתמיד יהיה לי את הכוח לעשות את זה, כי זה לא משהו שקורה באופן אוטומטי, אני צריך להיות כל הזמן עם היד על הדופק. מצד אחד זה מתיש ושוחק, אבל זה הופך אותך להיות טוב יותר".

תמליץ לנו על ספר/פודקאסט/בלוג טוב שנחשפת אליו לאחרונה

"אין לי זמן לצערי. בזמני הפנוי אני מקשיב למוזיקה, וכשאני קורא אלו חומרים מקצועיים".