טיפ מהמנטורית - הילה בלק
הילה היא בוגרת המכללה למינהל בשני תארים, תואר ראשון במדעי ההתנהגות והשני במינהל עסקים בהתמחות יעוץ ארגוני. והשנה מצטרפת לצוות האקדמי של הקריה האקדמית אונו במסלול לתואר שני ליעוץ ארגוני. בנוסף, מתנדבת במספר מסגרות ביניהן קבוצת המנטורים של המכללה למינהל והעמותה למשאבי אנוש ומעצבי מוצר.
כמי שמלווה במסגרת תהליכים רשמיים וגם פחות רשמיים אנשים וארגונים בתחילת דרכם ולא רק, הילה מאמינה גדולה ביתרונות המנטורינג: "כאשר אדם/ אישה מגיעים לנקודה בה הם מרגישים פער בין האופן שחייהם מתנהלים לבין איך שהם היו רוצים לחיות אותם בסביבת העבודה, או בחיים האישיים, זו ה- נקודה שהכנסת מנטורינג לחיים היא פרס ענק וסופר קריטית ", היא אומרת.
הילה, שמציינת כי שאבה סיפוק רב מההשתתפות בתכנית, מאמינה כי תפקידה כמנטורית היא לעזור למנטי שלה לקבל החלטות בצורה מושכלת, ומחוברת ללב, ותוך ניהול דו שיח וחשיבה משותפת. "אנחנו מנתחים יחד את אתגרים עמם היא מתמודדת, ברמה המקצועית אבל גם בסוגיות רכות יותר כמו תקשורת פנים-ארגונית, מיתוג אישי ועוד. כל אלו תחומים שבהם לניסיון ולידע שנצבר יש תרומה משמעותית", הוא מסכמת. המטרה שלי בתהליך כזה, היא להעלות למודעות את תחושת האמונה והבטחון שיש למנטי בעצמה, והיכולת שלה להתמודד עם מצבים המתרחשים במציאות.
הטיפים של הילה לבוגרים:
- התבוננות - תדליקו את הפלורסנט מבפנים ותתבוננו באומץ על אופן ההתנהלות שלכם במקום העבודה או בחיים, כמה מאמץ מושקע בלהתאים את עצמכם לרצונות וציפיות של אחרים מכם? האם אתם מחפשים תפקיד של רושם או מתחברים למהות ולמידת ההשפעה שלכם בו? מה מסב לכם רגעי שמחה וסיפוק? מה מידת ההשפעה שלכם בסביבה הקרובה והמיידית בתפקיד שלכם, בסביבה הרחבה והגלובאלית. האם וכמה חשוב לכם להוות השראה לאחרים? ותשאלו את השאלה הכי מעצבנת – למה? למה אני רוצה את מה שאני רוצה, ומשם יהיה ברור מה ואיך צריך לעשות, בנחישות בעקביות ובהתמדה.
- חדשנות זה לא מה שאתם חושבים - חדשנות באה למעשה לפתור פצע/ כאב/ מיגבלה/ סירבול בדרך יחסית קלה, פשוטה וזולה. חוו דעה על האופן בו אתם מתנהלים בסביבת העבודה שלכם, בתפקיד שלכם. במערכות היחסים שלכם בצוות, בין צוותים ומול המנהלים שלכם. האם יש מקום לחדשנות ולייעול עבודה ותהליכים, תתחילו במה שקיים מתחת לאף, ותייצרו תנועה של חדשנות. "כשאני רציתי לדבר על חדשנות במשאבי אנוש כי הרגשתי שחסר משהו מהותי בתפישת מנהלי משאבי אנוש בעולם עבודה נוכחי, שלחתי פוסט תמים באחת מקבוצות הפייסבוק, שמזמין לקפה לדבר על הנושא. והיום, שנה וחצי אחרי- יש קהילה, והיו אינסוף מפגשים מעוררי השראה ופרקטיים. והקבוצה הולכת להתפתח ולהשתכלל בהרבה מאד מובנים ואני מנהלת עוד שתי קהילות נוספות ביניהן את קהילת משאבי אנוש של חברות הפרוטפוליו של קרן ההון סיכון ויולה". אם אתם בתחילת הדרך המקצועית, נסו להבין איך אתם מאתרים את התפקיד הבא שאתם חפצים בו, בדרך חדשנית.
- השארת חותם מתוך חוזקות וחוויה - אנשים נמשכים לאנשים שמרגישים במיטבם מתוך אנושיות ויכולת להזדהות. יש את המשפט האלמותי, הייה השינוי שאתה רוצה להוביל בעולם. פיתוח מערכות יחסים, טיפול בהתנגדויות, התייחסות לדחייה, ביטוי של צרכים הכוללים: יכולת ורצון כמנגנון תקשורת בריא ואותנטי. הגדרת ניפרדות וגבולות נוצרת מתוך אני מאמין והוויה, ולא מתוך אימוץ "חמשת ההרגלים של.. או חמשת הטיפים המנצחים ל..." ההליכה בשביל הבחירה בכם, גובה מחיר בצידה שתגרום לגבינה לזוז. אם אתם רוצים לעשות שינוי בחייכם, היו מוכנים להתמסר לתהליך. התוצאות הן פרי בדרך, לא המטרה.