טיפ מהמנטור - נדב קידר
נדב, בוגר של המכללה בתואר ראשון במנהל עסקים עם התמחות בשיווק, בחר במסלול של עצמאות, ומעולם לא היה שכיר. לדבריו, החיבור לפעילות של ארגון הבוגרים נוצר סביב נושאים אחרים, וההצטרפות לפרויקט המנטורים היתה עבורו מהלך טבעי. "יש חוויות שחוויתי במהלך הדרך המקצועית שלי שאחרים יכולים להפיק מהן תועלות", הוא אומר.
לדבריו, התפקיד העיקרי של המנטור הוא בעיקר לכוון. "אני רואה את תפקיד המנטור כמי שיכול למנוע מאנשים בתחילת הקריירה שלהם טעויות שאחר כך לוקח זמן רב ולא מעט מאמצים כדי לתקנן. אני מאמין כי בכל דבר בחיים חשוב ללמוד מהניסיון של אחרים, וזו הדרך בה אני פועל בעצמי". נדב מציין כי העבודה עם המנטי וגם הקשרים שנוצרו בקבוצת המנטורים עצמה, מייצרים תחושת סיפוק אדירה. "זה כיף לראות אדם אחר נעזר בך, ולראות את התהליך שהוא עובר. התחושה של לתת בחזרה היא נהדרת. במהלך כל הלימודים במכללה הרגשתי שמאוד תומכים בי ועכשיו מבחינתי זו הזדמנות להיות בצד השני".
הטיפים של נדב ליזם המתחיל:
- לא מספיק לחלום - פעם, בימי בועת הדוט קום, אפשר היה לגייס על בסיס רעיון וחלום. כיום המשקיעים מעמיקים הרבה יותר ויבקשו כמעט תמיד לראות איך החברה בונה, בעתיד הנראה לעין, פעילות עסקית ומייצרת רווחים אמיתיים.
- התאם את המשקיע לשלב של החברה - יש סוגים שונים של משקיעים וכדאי להבין איזה משקיע מתאים לאיזה שלב של המיזם. אני פוגש הרבה יזמים שרוצים, למשל, לגייס כסף מקרנות בשלבים בהם מתאים הרבה יותר לגייס ממשקיע אנג'ל פרטי. גיוס לא נכון יכול להביא לדילול גדול בשלב מוקדם מדי של החברה. מצב כזה יכול להוביל לבעיות מהותיות בגיוסי המשך.
- תדגישו את יתרונות הצוות שלכם - הצד העסקי של הסטארט אפים חשוב בדיוק כמו הצד הטכנולוגי - אם לא יותר. כחלק מהפן העסקי אחד הדברים שחשוב להדגיש הוא את היכולות שלכם כצוות לקחת חזון ולהפוך אותו למציאות - יכולת ההוצאה שלכם לפועל. צוות טוב יכול לממש כל טכנולוגיה אבל טכנולוגיה מהפכנית לא באה לעולם בלי צוות איכותי.
- הקפידו על תקשורת בגובה העיניים - משקיעים ובכירים הם בני אדם כמוכם. תשמרו על תקשורת בגובה העיניים. אין סיבה לעבור לשפה פיוטית או גבוהה. פשוט תהיו אתם ותהיו אמיתיים.