כך גם מעיד רו"ח ועו"ד אלי אור, ראש
בית הספר לחשבונאות במסלול האקדמי המכללה למינהל. אור מציין כי מי שבוחר ללמוד חשבונאות ומוסמך בתום התואר כרואה חשבון, יכול להשתלב במגוון עיסוקים בתחום הכלכלי ובתפקידי ניהול שונים, מכיוון שהשכלה זו מעניקה נקודת פתיחה טובה: "בוגרי לימודי חשבונאות יכולים כמובן להשתלב במשרדי ראיית חשבון, או לפנות לקריירה עצמאית בתחום זה", הוא אומר, "אך הכלים הניהוליים שהם רוכשים במהלך התואר, לצד ההבנה הכלכלית העמוקה שתואר זה מספק - פותחים בפניהם אופציות נוספות".
תוכן לימודי החשבונאות מקנה בסיס לעיסוק בתחומים רבים בעולם העיסקי
לדבריו של אור, ההיכרות וההבנה המעמיקה של תחומים כמו דיני המס בישראל, תחום המיסוי הבינלאומי, התמחות בניהול סיכונים והיכרות מעמיקה עם שוק ההון, מאפשרים לבוגרי ההתמחות להשתלב במגוון תפקידים כדוגמת אנליסטים, מנהלי תיקי השקעות, מנהלי סיכונים בגופים פיננסים, ולעסוק בליווי פיננסי של עסקאות גדולות, ללוות תהליכים של מיזוגים ורכישות, הנפקות ועוד.
כמו כן, יכולים בוגרי חשבונאות להשתלב במגזר הציבורי ולעבוד ברשות המסים כמפקחים. "רשות המיסים קולטת בחוזים ארוכי טווח לתפקידים של מפקחים כמעט אך ורק בוגרי חשבונאות", מציין אור.
יתרון בהשתלבות בתפקידי ניהול התחלתיים
ההסמכה של בוגרי התואר בחשבונאות כרואי חשבון, נתפסת כהכרחית עבור מגוון רחב של תפקידים בעולם הפיננסי, מוסיף אור. "בוגרי לימודי חשבונאות יכולים להשתלב במסלולי ניהול במערכת הבנקאית, בבתי השקעות, בחברות ביטוח ועוד. בדרך כלל, הבוגרים ישתלבו בגופים אלו בתפקידי ניהול זוטרים, מהם יוכלו להמשיך ולטפס הלאה במעלה השדרה הניהולית. תואר זה משדרג אותם אוטומטית ומקל עליהם בהשתלבות בתפקידים הדורשים הבנה ניהולית. מרבית הגופים האלו יעדיפו לשלב בתפקידי ניהול התחלתיים בוגרים בעלי תואר בחשבונאות על פני בוגרים של תארים אחרים", הוא אומר.
ואכן, ניתן לראות כי בוגרי החוג לחשבונאות של המכללה למינהל השתלבו במהלך השנים במגוון רחב של גופים, ובתפקידים שונים. בין השאר השתלבו הבוגרים בבנקים, בחברות ממשלתיות, בבתי השקעות, בחברות ביטוח ועוד.
"הנושא הפיננסי מהותי להתנהלותה של כל חברה, באשר היא. ברגע שלאדם מסוים יש רקע חשבונאי והבנה עמוקה בתחום - זה נותן לו יתרון", מסכם אור.