"אתגר תרבותי אדיר"
לדברי ניסן, ההתנסות כולה היתה מעשירה ומלמדת. "הייתי הסטודנט הזר היחיד בצוות שכולו סטודנטים סינים. זה היה אתגר תרבותי אדיר לעבוד עם סטודנטים שמגיעים מתרבות שונה לחלוטין, ומתקשרים בשפה שונה לחלוטין. בנוסף, האתגר הטכנולוגי איתו נדרשנו להתמודד היה מרתק, ולמדנו המון מהמנטורים והמרצים שליוו אותנו".
ד"ר חיים, אשר הייתה מנטורית ושופטת בהאקתון, נשאה את נאומי הפתיחה והסיום באירוע, והשתתפה בפורום המקצועי שליווה אותו, מציינת כי מבחינת הסטודנטים שהשתתפו בהאקתון מדובר בהתנסות בעלת ערך מוסף אדיר. "במהלך התואר נדרשים אומנם הסטודנטים להגיש פרויקטים ומטלות, אך בהאקתון הם נדרשו לפצח פרויקט ולהגיש אב טיפוס עובד בזמן קצר מאוד של 30 שעות בלבד", היא אומרת, "בנוסף, בתוך מסגרת הזמן המאוד לחוצה הזו - כל אחד מהסטודנטים שלנו צוות לקבוצה של סטודנטים סינים והיה צריך גם להתמודד עם פער חשיבתי ותרבותי גדול, כמו גם קשיי השפה. כמו כן, עצם העובדה שמדובר בסין והטכנולוגיה והרשתות החברתיות שאנחנו מכירים אינן קיימות שם - אף היא יצרה אתגר טכנולוגי מעניין שיש להתמודד איתו".
ד"ר חיים מציינת כי הסטודנטים של המכללה התמודדו עם הקשיים האלו בצורה מרשימה והגיעו להישגים יפים. בנוסף, האירוע כולו סוקר בכלי התקשורת הסינים, וזכה לחשיפה מרשימה. כמו כן, זכו הסטודנטים והצוות המלווה אותם להכרת תודה מקונסול ישראל בשנגדו שבסין שציין כי השתתפותם תרמה תרומה מכרעת להצלחת האירוע. הקונסול, רן פלג, ציין כי האירוע מהווה מודל לחילופי ידע, מרצים וסטודנטים בין המדינות. "הסטודנטים שלנו יודעים לחשוב מחוץ לקופסה, והם העלו הרבה רעיונות מוצלחים. האירוע כולו היה הצלחה גדולה וסייע לנו לייצר תשתית חשובה לקשר עתידי מתמשך", היא אומרת.