דלג לתפריט ראשי דלג לתוכן העמוד דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2)
לרישום ומידע נוסף השאירו פרטים

עושים קישורים

מועדון "הלינק" של בית הספר למדעי המחשב במכללה למינהל, אירח את מני טיטו, מנהל צוות ב-SAP, שהרצה בפני הסטודנטים עלIOT ו- Wearables
תואר ראשון במדעי המחשב | המסלול האקדמי המכללה למינהל
פתיחת אופקים חדשים היא חלק בלתי נפרד מרכישת השכלה גבוהה. הרצון לחשוף את הסטודנטים לנושאים חדשים, להתפתחויות מעניינות בתחום לימודיהם ולאנשי מפתח בתעשייה שבה ירצו להשתלב בעתיד, היא חלק בלתי נפרד מהתפיסה הכללית של המסלול האקדמי המכללה למינהל.
במסגרת זו נעשות במכללה פעילויות רבות ומגוונות המספקות לסטודנטים היכרות והתנסויות עם מגוון רחב של נושאים.
כך, מקיים בית הספר למדעי המחשב את מועדון "הלינק". במסגרת פעילות זו נחשפים הסטודנטים להרצאות שונות של אנשי מפתח בתעשייה. ההרצאות מיועדות לסטודנטים מכלל המסלולים וכל שנות הלימוד ולאנשי הסגל המנהלי והאקדמי.

במסגרת המפגש האחרון התארח במסגרת "הלינק" מני טיטו, ראש צוות פיתוח ב- SAP, שהרצה בפני הסטודנטים על ה-buzzwords החמות בתחום ההיי-טק: IOT (Internet Of Things) ו- Wearables . "הסברתי בהרצאה שנתתי מה זה בעצם Internet Of Things – איך התחום הזה משתלב בתעשיית ההיי-טק, איך הוא יכול לעזור ולשפר את החיים במגוון תחומים, ומתוך זה התמקדתי בנושא של Wearables – הטכנולוגיה הלבישה", אומר טיטו.
"בענף החקלאות לדוגמה, ניתן יהיה לשלב סנסורים שיתקשרו אחד עם השני וידווחו מה הטמפרטורה בכל מקום בקרקע, ומה מצב המים. יש אינסוף תחומים בהם ניתן יהיה ליישם את הטכנולוגיה הזו ולשפר את החיים של כולנו"
מני טיטו, מנהל צוות ב-SAP

יישומים אינסופיים

לדברי טיטו כל התחום של IOT מתייחס למכונות שמתקשרות אחת עם השנייה. "במפעל של יצרנית רכב, לדוגמה, פועלות מכונות שונות ויש צורך במעקב אחריהן – מה רמת הטמפרטורה בהן, מה ההספק שלהן, מה מצבן הכללי. היום מי שעושים את העבודה זה מהנדסים שמסתובבים בין המכונות ומבצעים מעקב. כשמדברים במונחים של IOT, שואפים למצב שבו יהיה בן אדם אחד שיישב במשרד ויקבל דיווח מכל המכונות, באמצעות סנסורים שיותקנו בהן, ויוכל לדעת מה מצבה של כל מכונה ומכונה. כאשר אחת מהן תתקלקל, הוא ידע בדיוק מה התקלה, ובאמצעות המערכת כבר תישלח באופן אוטומטי הזמנה לחלקי החילוף הנדרשים מהחברה שמייצרת את המכונה", הוא מדגים. לדברי טיטו היישומים של IOT הם אינסופיים. "בענף החקלאות לדוגמה, ניתן יהיה לשלב סנסורים שיתקשרו אחד עם השני וידווחו מה הטמפרטורה בכל מקום בקרקע, ומה מצב המים. יש אינסוף תחומים בהם ניתן יהיה ליישם את הטכנולוגיה הזו ולשפר את החיים של כולנו".

במהלך ההרצאה התמקד טיטו בתחום ה-Wearables, טכנולוגיה לבישה, ובין היתר הציג טכנולוגיות חדשניות כמו smart watch , google glass, חיישנים ועוד. "כשאנחנו מדברים על הנושא הזה, אנחנו מדברים, למשל, על smart watch שיכול לקרוא נתונים פיזיים שונים של המשתמש ולדווח הלאה, למשל לרופא המשפחה או לשלוח אות חירום במצב של בעיה רפואית. הפיתוחים בתחום הזה הם מדהימים. יש חברה בשבדיה שמאפשרת לעובדים שלה להשתיל שבב מתחת לעור שמשמש אותם בדיווח נוכחות, בכניסה לאזור העבודה שלהם – וזה רק על קצה המזלג. אילו תחומים צעירים יחסית, אבל מרתקים והולכים וצוברים תאוצה".