"הבוגרים שלנו מגיעים לשוק עם ארגז כלים מגוון"
המחשבה על איך יראו החיים לאחר הפרישה מהעבודה מרתיעה. לכן, רבים מעדיפים להתעלם מכל מה שקשור לביטוח הפנסיוני שלהם. אך התעלמות זו היא בעוכריהם של רבים - אין ספק כי החשיבות של נושא זה היא רבה ורק הולכת והופכת לחשובה עוד יותר בעיקר נוכח השינויים בתחום בשנים האחרונות.
ניר כהן, המשנה למנכ"ל "הראל" וראש מסלול במימון וביטוח בבית הספר לכלכלה וניהול, במסלול האקדמי המכללה למינהל, מאמין כי היכרות עם תחום הפנסיה חשובה פי כמה לסטודנטים לכלכלה.
כהן, בוגר המחזור הראשון של בית הספר לכלכלה וניהול, החל את לימודיו במכללה ב-1994 והמשיך אחר כך לתואר שני באוניברסיטה העברית. במקביל החל לעבוד במשרד האוצר, שם התמנה בהמשך למשנה לממונה על שוק ההון, תפקיד אותו מילא עד 2008. ב־2004 חזר למכללה למינהל כמרצה, וב־2008 הקים את מסלול הביטוח, כחלק מהתמחות המימון בלימודי כלכלה וניהול, ומאז הוא עומד בראשו.
לדבריו, מסלול הביטוח צמח מתוך הבנה שהשוק הפנסיוני משווע לכח אדם איכותי ומקצועי יותר, לאור השינויים הרבים בתחום זה בשנים האחרונות. "העיסוק בשוק הפנסיוני מצריך ידע ביטוחי, ידע פיננסי וגם היכרות עם ענף הכלכלה. הענקת הידע המשולב הזה מתחברת לאסטרטגיה שלנו במכללה המאמינה בחשיבות של הענקת כלים יישומים ואקדמיים כאחד לבוגרים שלנו, תוך שימת דגש על היכולת של הבוגרים להשתלב אחר כך בשוק העבודה", הוא אומר.
עשרות בוגרים התשלבו בתעשייה
כהן פוגש בשנים האחרונות לא מעט בוגרי כלכלה שהשתלבו בתעשייה כיועצים, כסוכנים וכמנהלים בחברות. להערכתו, מדובר בעשרות אם לא במאות בוגרים שהשתלבו בעולם הביטוח והפיננסים, כשחלק לא מבוטל מהם הם בוגרי מסלול מימון וביטוח של בית הספר לכלכלה.
היום, הוא אומר, ההיכרות עם עולם הביטוח והפנסיה היא הכרחית לכל אזרח. "ההבנה הזו חשובה פי כמה עבור סטודנטים לכלכלה או למינהל עסקים - הן כצרכנים של ביטוח והן כמי שמדריך את הציבור, הזקוק להדרכה רבה בנושאים אלו".