דלג לתפריט ראשי דלג לתוכן העמוד דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2)
לרישום ומידע נוסף השאירו פרטים

"הבוגרים שלנו מגיעים לשוק עם ארגז כלים מגוון"

ניר כהן, המשנה למנכ"ל "הראל" וראש מסלול במימון וביטוח בבית הספר לכלכלה וניהול, במסלול האקדמי המכללה למינהל, רואה בשנים האחרונות התעניינות הולכת וגוברת בתחום הן מצד הציבור והן בקרב הסטודנטים, המבינים כי הוא פותח בפניהם אפשרויות תעסוקה רבות
שני סטודנטים עובדים על מחשבים ניידים בחדר.

המחשבה על איך יראו החיים לאחר הפרישה מהעבודה מרתיעה. לכן, רבים מעדיפים להתעלם מכל מה שקשור לביטוח הפנסיוני שלהם. אך התעלמות זו היא בעוכריהם של רבים - אין ספק כי החשיבות של נושא זה היא רבה ורק הולכת והופכת לחשובה עוד יותר בעיקר נוכח השינויים בתחום בשנים האחרונות.

ניר כהן, המשנה למנכ"ל "הראל" וראש מסלול במימון וביטוח בבית הספר לכלכלה וניהול, במסלול האקדמי המכללה למינהל, מאמין כי היכרות עם תחום הפנסיה חשובה פי כמה לסטודנטים לכלכלה.

כהן, בוגר המחזור הראשון של בית הספר לכלכלה וניהול, החל את לימודיו במכללה ב-1994 והמשיך אחר כך לתואר שני באוניברסיטה העברית. במקביל החל לעבוד במשרד האוצר, שם התמנה בהמשך למשנה לממונה על שוק ההון, תפקיד אותו מילא עד 2008. ב־2004 חזר למכללה למינהל כמרצה, וב־2008 הקים את מסלול הביטוח, כחלק מהתמחות המימון בלימודי כלכלה וניהול, ומאז הוא עומד בראשו.

לדבריו, מסלול הביטוח צמח מתוך הבנה שהשוק הפנסיוני משווע לכח אדם איכותי ומקצועי יותר, לאור השינויים הרבים בתחום זה בשנים האחרונות. "העיסוק בשוק הפנסיוני מצריך ידע ביטוחי, ידע פיננסי וגם היכרות עם ענף הכלכלה. הענקת הידע המשולב הזה מתחברת לאסטרטגיה שלנו במכללה המאמינה בחשיבות של הענקת כלים יישומים ואקדמיים כאחד לבוגרים שלנו, תוך שימת דגש על היכולת של הבוגרים להשתלב אחר כך בשוק העבודה", הוא אומר.

עשרות בוגרים התשלבו בתעשייה

כהן פוגש בשנים האחרונות לא מעט בוגרי כלכלה שהשתלבו בתעשייה כיועצים, כסוכנים וכמנהלים בחברות. להערכתו, מדובר בעשרות אם לא במאות בוגרים שהשתלבו בעולם הביטוח והפיננסים, כשחלק לא מבוטל מהם הם בוגרי מסלול מימון וביטוח של בית הספר לכלכלה.
היום, הוא אומר, ההיכרות עם עולם הביטוח והפנסיה היא הכרחית לכל אזרח. "ההבנה הזו חשובה פי כמה עבור סטודנטים לכלכלה או למינהל עסקים -  הן כצרכנים של ביטוח והן כמי שמדריך את הציבור, הזקוק להדרכה רבה בנושאים אלו".

שאלות ותשובות מפי ראש מסלול ההתמחות:

ניר כהן, ראש ההתמחות: "הקורסים הנלמדים במסלול הביטוח הם קורס ביסודות הביטוח וקורס בביטוח פנסיוני וכמובן סמינר בביטוח".

ניר כהן, ראש ההתמחות: "הבוגרים שלנו מגיעים לעולם העבודה עם "ארגז כלים" הרבה יותר מגוון מאשר מי שלא לומד את תחום הביטוח, ומגיעים עם ההבנה עד כמה הוא משמעותי. המיומנויות האלו מושגות בזכות חשיפה לחומרים אקדמיים ברמה הגבוהה ביותר, וחשיפה למרצים הממלאים תפקידים בכירים בענף הביטוח והפיננסים. כל המרצים שלנו הם בעלי תארים מתקדמים ובעלי ניסיון רב בפרקטיקה. מסלול הביטוח בבית הספר לכלכלה במכללה למינהל היה בעצם הראשון ועד היום הוא המשמעותי והמוביל ביותר בתחום זה. לראייה - מוסדות אקדמיים אחרים מנסים לשכפל את ההצלחה שלנו".

ניר כהן, ראש ההתמחות: "הסטודנטים היום הרבה פחות סבלנים למריחות, בזבוז זמן, ולהעברת חומר בצורה מסורתית. הם מבקשים את התוכן בצורה מאוד ממוקדת, ברורה, יצירתית, המתחברת לעולם התוכן הרגיל שהם צורכים ביום-יום. כאן מצוי אתגר חשוב ביותר למרצים, שצריכים לספק המון דוגמאות מהחיים. כך, למשל, בקורסים על הביטוח הפנסיוני, השיעורים מלווים בבדיקת תלושי שכר אמיתיים, ובשילוב דיונים מעמיקים בבעיות שעולות בידיעות וכתבות בכלי התקשורת".

ניר כהן, ראש ההתמחות: "אנחנו מזהים התעניינות גוברת בתחום מצד הסטודנטים. אני חושב שזה חלק מתופעה רחבה של לנסות להיות צרכנים נבונים יותר, ולגלות מעורבות בתחום שהיה מאוד בשולי העניין הציבורי. הסיבות לכך הן מהפכת המידע, המחאה החברתית, ההתעניינות הגוברת של התקשורת, וכן ביצוע שורה של רפורמות בשני העשורים האחרונים שגרמו לציבור להיות צרכן יותר אקטיבי. בנוסף, עם השנים גדלה כמות הסטודנטים שמשלבים לימודים עם עבודה, ולכן היום קל להם להבין מה המשמעות של הביטוח הפנסיוני גם כצרכנים. כמו כן, הם נחשפים לעובדה שרבים מהבוגרים שלנו משתלבים בתעשייה וזה מעביר להם את המסר שפתוחות בפניהם אפשרויות תעסוקתיות מגוונות שהן גם מעניינות וגם מתגמלות".