הפעילות החברתית סייעה בתהליך הקבלה
העובדה שפלג למד שני תארים במקביל, סייעה לו להתקבל להתמחות במשרד הנחשב, זאת לצד היותו סטודנט מצטיין, פעיל חברתית ובעל רקע מקצועי ניהולי אותו צבר בעבודות שונות. "מכיוון שאני מתמחה במחלקת ליטיגציה ויישוב סכסוכים, העוסקת בין השאר גם בנושאים של חדלות פירעון, אני משוכנע שלימודי החשבונאות תרמו לקבלה שלי למשרד. הידע בחשבונאות עוזר להבין את השפה ואת התחום", הוא אומר.
מחלקת ליטיגציה ויישוב סכסוכים מתמחה בשלל נושאים ביניהם: ליטיגציה מסחרית, ליטיגציה תאגידית, חדלות פירעון, תובענות ייצוגיות, הסדרי חוב ועוד. "זו עבודה מרתקת. הנושאים והחברות שאני נתקל בהם אלו דברים שקראתי עליהם בעיתונות הכלכלית בתור סטודנט ולא האמנתי שאגיע לעסוק בהם בשלב כל כך מוקדם של הקריירה שלי", הוא אומר.
פלג מציין כי לניסיון שהוא צובר בהתמחות אין תחליף. "אני עובד במחלקה אותה מוביל אחד הליטיגטורים המובילים בישראל – עו"ד אהרון מיכאלי, והעבודה לצדו ולצד שאר עורכי הדין במחלקה היא התנסות חשובה מאין כמוה. ההתמחות כוללת המון עבודה מהותית של מחקר וכתיבה של רעיונות חדשים. מכיוון שזה תחום שמתפתח כל הזמן, יש לי כמתמחה ערך של מי שבא עם ראש נקי, בלי דעות קדומות ובלי תיקים שהוא מכיר מהעבר. עורכי הדין הוותיקים במשרד נותנים המון מקום לרעיונות חדשים וליוזמות חדשות".
פלג מציין לטובה את הידע שצבר בשנות לימודיו. "במהלך הלימודים במכללה נחשפים למרצים המובילים בתחום, ביניהם פרופ' יורם רבין, פרופ' יובל מרין ועוד. כמו כן, כמי שהיה חלק מתכנית המצטיינים של המכללה השתתפתי בסדנת המחקר של ד"ר תמיר שאנן שחידדה את יכולת המחקר המשפטי שלי וסיפקה לי כלים שמאוד תורמים לי גם כיום".
גורם נוסף שסייע לפלג להתברג במשרד הנחשק הוא המרכז לפיתוח קריירה של המכללה. "המרכז מלווה אותנו בכל התהליך של בחירת מקום ההתמחות, שליחת קורות החיים, וההכנה לראיונות. ההסברים וההדרכה שקיבלתי מהם סייעו לי מאוד, ועזרו לי להתקבל למשרד" הוא מסכם.
חזרה לעמוד תואר ראשון במשפטים >>