דלג לתפריט ראשי דלג לתוכן העמוד דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2)
לרישום ומידע נוסף השאירו פרטים

תואר שני במשפטים

תואר שני במשפטים (.LL.M) 

עולם המשפט הוא עולם מורכב ודינמי. ההתפתחויות בענף עריכת הדין ובעולם המשפט דורשות ידע והבנה מקצועיים ומעמיקים. מכאן, החשיבות ההולכת וגוברת של תואר שני ממוקד ומקצועי לעורכי ולעורכות דין בעולם תחרותי.

 

עורך ועורכת דין או משפטן ומשפטנית הבוחרים להמשיך ללימודי תואר שני עושים זאת משתי סיבות עיקריות: הרצון להרחיב את הידע ולהעמיק בתחומי עניין משפטיים הקרובים לליבם ולתחום עיסוקם; או הרצון לצבור יתרון יחסי באמצעות רכישת כלים מקצועיים המשמשים בקידום הקריירה המשפטית.

 

מה התכנית כוללת?

תכנית הלימודים מורכבת מקורסי חובה, סמינריונים ייחודיים וקורסי בחירה. כמו כן ניתן לעשות קורס דירקטורים מקוון ללא עלות בנוסף על נקודות הזכות בתואר. במסגרת התוכנית מציעה הפקולטה למשפטים ע"ש חיים שטריקס מסלול לימודים לתואר שני במשפטים .LL.M, ולתואר .LL.M עם תזה. הסטודנטים והסטודנטיות יכולים לבחור במסלול של תכנית לימודים בהתאמה אישית, המאפשרת להם לבנות מערכת בהתאם לתחומי העניין שלהם ולהתמקד במחקר בתחומים אלו.

 

פרויקטים מיוחדים

במסגרת המסלול לתואר שני במשפטים, הפקולטה ללימודי משפטים ע"ש חיים שטריקס מציעה תכנית ייעודית, ייחודית וחדשנית, ראשונה מסוגה בארץ, לתואר שני .LL.M המשלבת כלים מעשיים ומכשירה את הסטודנטים והסטודנטיות לצורכי שוק העבודה במגזר הציבורי ובמגזר העסקי.

כמו כן, במסגרת תכנית ה-.LL.M יכולים סטודנטים וסטודנטיות להשתתף בקורס גישור ובקורסי קיץ בחו"ל המתקיימים בקווין מרי קולג’, אוניברסיטת לונדון; בפמברוק קולג’, אוניברסיטת אוקספורד; בפקולטה למשפטים, קרדוזו, ניו יורק, במכון ע"ש יוהאן קרויף בברצלונה ועוד. בין הקורסים המוצעים: קורס המתמקד בהגבלים עסקיים בעידן הגלובליזציה וקורס המתמקד במערכת החוק האמריקאית.

 

מה עושים עם זה?

עורכי ועורכות דין או משפטנים ומשפטניות שבוחרים להמשיך ללימודי תואר שני במשפטים ירכשו כלים מקצועיים המשרתים בקידום הקריירה המשפטית ובהתמודדות על משרות ציבוריות או משרות ניהוליות בתחום המשפט ובתחומים אחרים.

 

הפקולטה למשפטים ע”ש חיים שטריקס

הפקולטה למשפטים ע"ש חיים שטריקס הוקמה בשנת 1990 על ידי פרופסור דניאל פרידמן, חתן פרס ישראל למשפט ושר המשפטים לשעבר (2007–2009). הפקולטה היא חלוצת "מהפכת המכללות" למשפטים בהיותה המוסד החוץ-אוניברסיטאי הראשון שהוכר על ידי המל"ג כרשאי להעניק לבוגריו ובוגרותיו תואר ראשון במשפטים (.LL.B). בנוסף, הפקולטה הינה המוסד החוץ-אוניברסיטאי הראשון בישראל שהציג תכנית מוכרת ללימודים לתואר שני במשפטים (.LL.M).

תנאי הקבלה

• תואר ראשון במשפטים ממוסד אקדמי המוכר בישראל בציון ממוצע של 80 ומעלה.
• תואר ראשון במשפטים ממוסד אקדמי המוכר בישראל בציון ממוצע 76–79, בכפוף להחלטת ועדת קבלה.

AI בתואר שני במשפטים

  • אתגרי רגולציה של בינה מלאכותית

    בקורס נסקור את הקשיים שהטכנולוגיה מעמידה בפני המערכות הרגולטוריות הקיימות, שנבנו והותאמו כדי לבקר התנהגות אנושית, ולאו דווקא רובוטים. לאחר מכן נסקור את המאמצים למצוא דרך לאמץ את הטכנולוגיה ולהתאים את הרגולציה בתחומים השונים.
  • הפרטיות בעידן הדיגיטל

    במהלך הקורס נערוך היכרות עם מושגי היסוד בעולם הפרטיות (כגון: הזכות לפרטיות, מידע, מאגרי מידע, אבטחת מידע וכד') ונבין איפה הפרטיות המודרנית פוגשת את הקלאסית. ננסה להשיב על שאלות מגוונות בתחומי הפרטיות, לרבות כיצד ניצור את המאגר הגדול (Big Data), איך נבצע בו כריית מידע (Data Mining), כיצד ניתן לעשות בו שימוש לטובת תוכנות העושות שימוש בבינה מלאכותית (AI), כיצד נמנע ממשלוח 'ספאם', מהי זכות הפרסום, האם ניתן לחשוף טוקבקיסטים או מפרסמים אנונימיים אחרים ברשת. ביחד, ננסה להבין כיצד, והאם בכלל, נוכל לשלוט על המידע אודותינו, מתי מידע ייחשב לרגיש או אנונימי ואף נתייחס להשקפת המשפט המשווה באירופה ועוד.
  • משפט, מוזיקה ובינה מלאכותית

    במסגרת הקורס נבקש לבחון את הממשק בין עולם המשפט לתעשיית המוזיקה במאה ה-21, כאשר השימושים והחשיבות של תעשיית המוזיקה בחיי היומיום הואצו והשתנו לבלי הכר בעשורים האחרונים. העידן הדיגיטלי, המהווה חלק מרכזי מתעשייה זו- מאופיין בטכנולוגיות חדשות ומתפתחות, אשר תרמו להתפתחות כלי נגינה חדשים, וליצירת פרקטיקות חדשות של הליכי יצירה מוסיקליים, והיכולת לשמר ולאכוף זכויות קניין רוחני במרחב מקוון, מעוררת שאלות משפטיות רבות.

טעימה מהקורסים שאנו מציעים:

  • אחריות חברתית תאגידית

    בשנים האחרונות, על רקע הגלובליזציה והיחלשות מדינת הרווחה, גדלה עוצמתם הכלכלית של עסקים והתעצמה השפעתםעל החברה, הכלכלה והסביבה. על רקע מגמות אלה, נדרשת בחינה מחודשת של המחויבות של עסקים כלפי החברה שבה הםפועלים ושל התפקיד שהם נוטלים בהתוויית מדיניות חברתית וכלכלית. אחריות חברתית תאגידית הינה תחום ניהולי מתפתח, אשר עוסק בבחירה של עסקים לשלב מרצונם שיקולים הנוגעים לצרכים של מחזיקי העניין שלהם (צרכנים, עובדים, קהילה, ממשלה, ארגוני חברה אזרחית, סביבה טבעית ועוד) בתהליכי קבלת ההחלטות, מתוך מטרה לייצר ערך משותף עבור מחזיקי העניין ועבור העסק עצמו. בקורס נעמוד על התלות ההדדית בין עסקים לחברה ונתוודע לגישת האחריות התאגידית. נכיר כלים ועקרונות לשילוב שיקולים אתיים, חברתיים וסביבתיים בפעולתם של עסקים ונבחן את ההצדקה העסקית והחברתית לפעולות אלה. כמו כן, נלמד כיצד יכולים מוסדות ממשלתיים וארגוני מגזר שלישי לשתף פעולה עם המגזר העסקי על מנת להשפיע לטובה על החברה.
  • סמינר בממשל תאגידי-סוגיות מקומיות וגלובליות

    המנהלות והמנהלים בחברות הציבוריות מקבלים שכר מופקע? הפירמידות העסקיות ממונפות עד הצוואר? בעלות ובעלי השליטה בחברות הבורסאיות עושים "תספורת" לנושים? לעומת זאת, יש טענה של בעלות ובעלי שליטה בחברות ציבוריות ש"הרגולציה חונקת" ומאיימים להנפיק את החברות בחו"ל. מה נכון? הקורס מביט מעבר לסיסמאות הפופולאריות ולז'רגון הנפוץ בזירה הציבורית כדי להבין מהו "ממשל תאגידי", מהן הבעיות העיקריות עמן נועד הממשל התאגידי להתמודד, וכיצד מתמודדים עם בעיות אלה בעולם. הקורס דן בהתאמת הממשל התאגידי לאקלים המשפטי והפיננסי הייחודי לישראל, בכלים הרגולטוריים שנועדו לחזק את הממשל התאגידי ובשאלה אם ראוי לחתור להרמוניזציה של הממשל התאגידי בעולם או שמא עדיפה תחרות בין רגולטורים. הקורס בוחן את תגובת הרגולטורים למשברי ממשל תאגידי ודן בקשר בין ממשל תאגידי לאחריות פלילית של חברות ובדרכים לקדם ממשל תאגידי באמצעות אכיפה אזרחית פרטית ועוד. בנוסף, נדון בתפקיד ובאחריות שומרות ושומרי הסף, בדגש על עורכות ועורכי דין ורואות ורואי החשבון של התאגיד, משקיעים מוסדיים, חברות ייעוץ למוסדיים ועוד.
  • EU and Global Competition Law

    קורס קיץ באנגליה אשר עוסק במבנה המשפטי של האיחוד האירופי, בדיני סחר בין-לאומי, בדיני התחברות המסחרית, ובעיקר בדיני הגבלים עסקיים בהיבט גלובלי מתפתח. במסגרת הקורס יחשפו הסטודנטים והסטודנטיות לדרכי חשיבה חדשות, לאווירה בין-לאומית, למרצות ומרצים בין-לאומיים ולהתמודדות עם לימוד, קריאה, כתיבה ומחקר באנגלית. במהלך הקורס המגורים הם במעונות הסטודנטים באוניברסיטאות הנ"ל, מבקרים באתרים בעלי משמעות להתפתחות המשפט האנגלי ונפגשים עם אנשי ונשות מקצוע מובילים בתחום. הקורס מדמה חוויית לימודים בין-לאומית הן מבחינת התכנים והן מבחינת סביבת הלימודים ודרישותיה. בסיום הקורס יקבלו הסטודנטים והסטודנטיות תעודה משולבת מטעם המוסדות השותפים לתכנית.

יש לכם עוד שאלות?

עורך דין או משפטן אשר בוחר להמשיך ללימודי תואר שני במשפטים עושה זאת מאחת משתי סיבות עיקריות: הרצון להרחיב את הדעת ולהעמיק בתחומי עניין משפטיים שקרובים ללבו ולתחום העיסוק או הרצון לנכס לעצמו יתרונות יחסיים באמצעות רכישת כלים מקצועיים אשר ישרתו אותו בקידום הקריירה המשפטית ובהתמודדות על משרות ציבוריות או משרות ניהוליות בתחום המשפטים ובתחומים אחרים.

 

מיום הקמתו מאפיינים את הפקולטה למשפטים ע”ש חיים שטריקס במסלול האקדמי המכללה למינהל חדשנות, המתבטאת בראיית הפעילות המשפטית כמגוונת יותר - כזאת המיועדת ליישום בעולם אשר משתנה ללא הרף ומצוינות אקדמית בלתי-מתפשרת, המחייבת אותנו להעמיד לטובת תלמידינו את אנשי הסגל, החוקרים והמרצים המובילים בתחומם, לאתגר את תלמידינו להישגים ברמה הגבוהה ביותר ולהעניק להם את המתקנים, הספריות ומרכזי המחקר האקדמי המתקדמים ביותר.

 

כל המידע שצריך לדעת על תואר שני במשפטים

כניסה לבלוג