דלג לתפריט ראשי דלג לתוכן העמוד דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2)
לרישום ומידע נוסף השאירו פרטים

תואר שני בייעוץ חינוכי

תכנית הלימודים ללימודי תואר שני בייעוץ חינוכי מכשירה יועצים חינוכיים לעבודה במערכת החינוך ובבתי הספר והיא עונה על הדרישות של שפ"י - השירות הפסיכולוגי הייעוצי במשרד החינוך.


תפקיד היועץ החינוכי

התכנית ללימודי תואר שני בייעוץ חינוכי מכשירה את הסטודנטים כך שיוכלו להתמודד עם המורכבויות של תפקיד היועץ החינוכי בצורה מיטבית. אנו מאמינים כי תפקידו של היועץ החינוכי להיות מיומן במניעה, אבחון וטיפול בקשייהם של תלמידים; לסייע לתלמיד להגיע לתפקוד ולמיצוי מרבי של הכוחות הטמונים בו באווירה תומכת ומקבלת, בהסתמך על זכויות הילד תוך שיתוף של הדמויות המרכזיות בעולמו; לסייע לתלמידים לפתח ולטפח כישורים חיוניים, אשר יעניקו להם כלים להתמודדות עם מצבי חיים מגוונים ויסייעו להם לצמוח; ולסייע לתלמידים לפתח מודעות, רגישות, אמפתיה ואחריות לזולת.


תפקידו של היועץ במסגרת המערכתית הוא לפתח מודעות של המערכת הבית ספרית לצרכי הלומד, תוך רגישות והתייחסות אל השונות באוכלוסיית התלמידים והמורים; לסייע לצוות החינוכי בבית הספר לקדם סביבה חברתית-לימודית מיטבית; להפעיל תכניות מניעה, אבחון וטיפול מערכתיות; ולסייע בפיתוח קשר של מעורבות ושיתוף פעולה בין ההורים ובית הספר. כפועל יוצא, תפקיד זה דורש מאילו הממלאים אותו, בין השאר, יכולות הערכה ומחקר, הבנה רב תרבותית, הבנה מגדרית, יכולת הבנה של שינויים חברתיים בקרב קהילות מוחלשות כמו ילדים ונוער עם צרכים מיוחדים, והיכרות עם לקויות למידה ונוער בסיכון.

 

תכנית הלימודים בלימודי ייעוץ חינוכי

תכנית ייעוץ חינוכי לתואר שני כוללת הכשרה תיאורטית-אקדמית והכשרה מעשית-התנסותית. הכשרות אלו מספקות את הכלים החיוניים ליועץ, בבואו למלא את התפקידים השונים להם הוא נדרש, כחלק מהקשר שלו עם תלמידים, אנשי צוות והורים. בין השאר כוללת התכנית קורסים בנושאים: לימודי מגדר ושוויון בין המינים; הורות וסוגיות בייעוץ משפחתי בבית הספר; התמודדות עם אבדן ושכול בבית הספר; פסיכופתולוגיה; לימודי מיקוד בייעוץ לחינוך המיוחד; התמודדות עם נוער בסיכון; וייעוץ אונליין.

 

הקורסים והמיקודים השונים בתכנית נותנים מענה לצרכים האקדמיים והמקצועיים של הסטודנטים תוך לווי אישי, תמיכה והנחייה של המרצים. הסטודנטים בתואר בייעוץ חינוכי יוכשרו ויתמחו בגישה רב מערכתית לייעוץ בבית הספר: יעוץ לפרט, הכוללת התערבות קצרת מועד, ייעוץ והנחייה בקבוצות קטנות, הכוללות גם מיומנויות וידע הקשורים למשפחה, היוועצות למורים והורים, וייעוץ מערכתי בתפיסה ארגונית הכוללת התמודדות בעת מצבי לחץ ומשבר בבית הספר. תכנית הלימודים מדגישה את החשיבות לקשר הדוק בין החלק האקדמי של התכנית הנלמד במסגרת תיאורטית, ובין החלק היישומי המתבצע תוך התנסות מקצועית בקהילה ובמוסדות החינוך. שילוב זה מבטיח הכשרה מיטבית ליועצים לעתיד.


תכנית הלימודים לתואר שני בייעוץ חינוכי נלמדת במשך שנתיים בלבד ובמהלכה תרכשו את הידע להתמודדות עם מספר סוגי ייעוץ:

  • ייעוץ לפרט- הכולל התערבות קצרת מועד וסיוע פרטני
  • ייעוץ והנחייה בקבוצות קטנות- הכולל מיומניות והבנה של התא המשפחתי בשילוב עם המערכת הבית ספרית והתמקדות בפרט
  • ייעוץ מערכתי בתפיסה ארגונית- הכולל התמודדות עם מצבי לחץ ומשבר במערכת הבית ספרית כמו גם בנייה של מערכת שנתית לסיוע למערכת הבית ספרית תוך כדי דגש על התלמידים והמורים

מידע חשוב

תנאי הקבלה

• תואר ראשון ממוסד אקדמי המוכר בישראל בציון ממוצע של 82 ומעלה בתחומים הבאים: מדעי ההתנהגות, פסיכולוגיה, עבודה סוציאלית, חינוך, ייעוץ חינוכי.
• יש להגיש תיק מועמדות בצירוף קורות חיים ושתי המלצות מקצועיות.
• השתתפות בראיון קבוצתי.

תוכנית הלימודים

  • מיקוד בנוער בסיכון

    מיקוד זה מיועד לתת מענה לצורך הגובר באנשי מקצוע מומחים המכירים את המערכות השונות ומסוגלים לתווך ביניהן: מערכות חינוכיות (פורמאליות ובלתי פורמאליות), חברתיות וקהילתיות. הלמידה במיקוד מיועדת ומעוצבת כך שתקנה ידע תיאורטי ומקצועי, כלים ייחודיים, מיומנויות והתנסויות מעשיות בתחום של עבודה עם אוכלוסיות מגוונות של ילדים ובני נוער בסיכון ומצוקה במערכות השונות.
    *פתיחת כל מיקוד תלויה במינימום נרשמים.
  • מיקוד בחינוך מיוחד

    מיקוד זה מיועד להכין את היועץ החינוכי לעבודה במסגרות החינוך. תכני המיקוד יכללו ידע על אפיוני תלמידים שוני צרכים עם לקויות מורכבות הלומדים בחינוך הרגיל והמיוחד, והתפיסה הפסיכו-חינוכית לקידומם תוך התבוננות על קונפליקט השילוב, צרכי הילד, עמדות ומסוגלות מורים בשילוב תלמידים עם צרכים מיוחדים; ידע והתנסות בפיתוח שותפות והשפעה בצוות הרב־מקצועי במסגרת החינוכית, הכרות עם המשפחות המיוחדות והבניית ברית מקצועית עם הורים לאור שינוי מקומם ותפקידם בתהליך שילוב; פיתוח ארגז כלים מקצועי עשיר של תכניות התערבות לקידום התלמידים.
    *פתיחת כל מיקוד תלויה במינימום נרשמים.

למה ללמוד אצלנו?

התכנית עונה על הדרישות של שפ"י - השירות הפסיכולוגי הייעוצי במשרד החינוך
התכנית מכשירה יועצים חינוכיים להשתלבות במסגרות חינוכיות שונות במגוון תפקידים
מסלול הלימודים בתואר מתוכנן כך שהקיץ הראשון והשני בתואר גדושים (יומיים בשבוע) ומאפשרים לקיים לימודים בסמסטרי סתיו ואביב במהלך שנה"ל של מערכת החינוך בהיקף של יום בשבוע
במסגרת הפרקטיקום תתלוו באופן אישי ליועצות בבתי ספר, תתנסו בעבודה פרטנית, מערכתית וקבוצתית. הפרקטיקום מלווה באנשי מקצוע מתוך מערכת החינוך
התכנית כוללת הכשרה תיאורטית-אקדמית והכשרה מעשית-התנסותית אשר מספקות את הכלים החיוניים ליועץ בבואו למלא את התפקידים השונים להם הוא נדרש, כחלק מהקשר שלו עם תלמידים, אנשי צוות והורים
התכנית כוללת קורסים בנושאים מגוונים כמו: לימודי מגדר ושוויון בין המינים; הורות וסוגיות בייעוץ משפחתי; התמודדות עם אובדן ושכול; פסיכופתולוגיה; לימודי מיקוד בייעוץ לחינוך המיוחד; והתמודדות עם נוער בסיכון, ייעוץ אונליין ועוד

אירועים בבית הספר לחינוך

כל המידע שצריך לדעת על תואר שני בייעוץ חינוכי

כניסה לבלוג